4 rețete haioase cu ouă de Paște. Copiii le vor adora!

4 rețete haioase cu ouă de Paște. Copiii le vor adora!

0 2387

Se apropie Paștele, iar în această perioadă va trebui să te întreci pe tine însăți într-ale bucătăriei. Pe lângă tradiționalele fripturi, borș de miel, drob și cozonaci, evident că nu pot lipsi ouăle roșii. Însă, asta nu înseamnă că nu le poți pregăti și sub forma unui aperitiv haios care să stârnească pofta invitaților tăi la masă. Uite cu ce minunății delicioase să-ți surprinzi rudele, prietenii și copiii!

 oua closca puiOuă – cloșcă cu pui

Ingrediente: ouă fierte și decojite, măsline, ardei gras, roșu

Mod de preparare: Se fierb ouăle și se decojesc. Unul dintre ele se dă deoparte, pentru că va trebui să rămână întreg. El va fi oul cloșcă. Taie apoi pe jumătate albușul ouălor rămase, cu mare grijă să nu sfărâmi gălbenușurile. Acestea trebuie să rămână întregi. Jumătatea de albuș tăiată se dă deoparte. Scoate sâmburii câtorva măsline și decuprează bucăți mici, rotunde care vor fi ochii puilor de găină. Taie în fășii foarte subțiri o bucată de ardei gras roșu și așază-le precum în fotografia de mai sus. Ele vor fi ciocurile puilor de găină. În același fel trebuie să procedezi și când decorezi oul-cloșcă cu mențiunea că ciocul trebuie prins cu bucăți foarte mici de scobitori. Creasta este tot din ardei gras roșu și se atașează după ce faci o ușoară crestătură în albușul oului, în partea de sus.

oua iepurasOuă-iepurași

Ingrediente: ouă fierte și decojite, măsline, morcov fiert, boabe de porumb fiert

Mod de preparare: Fierbe mai multe ouă și îndepărtează-le coaja. Apoi, fierbe unul sau doi morcovi, lasă-i la scurs și răcit și decupează-i în formă de romb. Aceste bucăți vor fi urechile iepurașilor. Crestează albușul ouălor ca în imaginea de mai sus și pune urechiușele. Boabele fierte de porumb se aplică în zona ochilor, crestată în prealabil în albuș. Apoi, urmează boticul iepurașilor – bucăți mici și ovale de măsline care se înfig ușor tot în mici crestături în albuș.

oua soriceiOuă-șoricei

Ingrediente: ouă fierte și decojite, ridichi, măsline, codițe de pătrunjel, salată verde

Mod de preparare: Ouăle se fierb și se decojesc. Ridichile se taie în felii foarte subțiri. Codițele de pătrunjel se taie în bucăți de câțiva centimetri. Se scot sâmburii măslinelor și se taie din ele bucăți mici și rotunde. Ouăle se crestează ușor, iar apoi se aplică urechiușele șoriceilor – feliile de ridiche – la fel ca în imaginea de mai sus. Se fac în albuș patru alte crestături mici și se aplică pe rând ochii din bucățelele de măsline și câte două codițe de pătrunjel – mustățile soriceilor. Astfel decorate, ouăle se așază pe un pat de frunze de salată.

oua puiOuă-pui de găină

Ingrediente: ouă fierte și decojite, măsline, bucățele de ardei gras roșu sau de morcov

Mod de preparare: Fiecare ou se taie pe sfert și se scoate gălbenușul. „Capacul” se pune deoparte. Gălbenușurile se amestecă și se pasează cu o furculiță. Se poate adăuga peste ele și puțină maioneză. Apoi, va trebui să umpli ouăle ca în imaginea de mai sus. Se aplică ochii din bucățele mici de măsline și ciocurile din bucățele mici de ardei gras sau morcov. Apoi, se pune capacul și iată câțiva puișori de găină care se pregătesc să iasă din ouă.

COMENTARII

Lasă un răspuns