4 rețete inedite cu pepene roșu. Încearcă-le și tu în vara asta!

4 rețete inedite cu pepene roșu. Încearcă-le și tu în vara asta!

0 2198

Pepenele roșu este fructul vedetă al verii, răcoros, hidratant și foarte gustos. Însă, dacă vrei să-l consumi altfel decât în mod tradițional, află că există o mulțime de rețete culinare ce-ți vin în ajutor. Pepenele roșu poate fi preparat în diferite moduri și combinat cu ingrediente la care nici nu te gândești. Mimi îți dă patru rețete pe care să le încerci în această vară. Ascult-o pe Mimi!

 

 

Pizza din …pepene

Mai simplu și mai gustos decât atât nici că se putea! În primul rând, înainte de preparare, spală bine pepenele în chiuvetă, sub jet de apă rece.  Apoi, taie o felie subțire și rotundă. Presară deasupra brânză feta și busuioc verde, proaspăt. Este tot ce trebuie să faci! Poftă bună!

Înghețată

Taie o felie de pepene, iar apoi îndepărtează coaja. Pulpa, și ea tăiată cubulețe, se pune la congelator și se ține până când îngheață bine. Apoi se scoate și se pune în blender. Adaugă peste ea sucul de la două lămâi și puțină apă. Mixează ingredientele până se formează o pastă câr de cât fină. Toarnă compoziția într-un pahar și savurează o înghețată pe cinste!

Salată cu pepene la grătar

Nu numai carnea și legumele pot fi gătite la grătar, ci și pepenele! Cum să procedezi pentru a prepara o salată din pepene la grătar? Este foarte simplu! Ai nevoie de două felii de pepene tăiate rotund, 2 linguri de ulei de măsline, jumătate de linguriță de sare, două linguri de miere de albine, câteva roșii cherry, brânză mozzarella, tăiată cubulețe, o legătură de busuioc proaspăt, oțet balsamic pentru dresing și puțin piper.

Mod de preparare: Încălzește grătarul la o temperatură medie. Pune feliile de pepene pe grătar adaugă uleiul de măsline și piperul. Pepenele trebuie să fie copt pe ambele părți. Adaugă apoi mierea de albine pe ambele părți ale feliilor și mai lasă la copt încă două minute (două pe o parte, două pe cealaltă parte). Apoi, feliile se iau de pe grătar și, dacă mai vrei, mai poți adăuga peste ele puțină miere. Așază-le pe o farfurie plată și adaugă roșiile cherry, brânză mozzarella și frunze de busuioc.Presară deasupra puțin piper, iar apoi pune puțin oteț balsamic. Poftă bună!

Salată de vară

Amestecă mai multe cubulețe de pepene roșu, avocado, brânză feta, ridichi tăiate pe jumătate și ceapă roșie tăiată julien. Presară deasupra o frunză de mentă tăiată mărunt. Este un deliciu!

COMENTARII

Lasă un răspuns