4 semne că foloseşti fondul de ten nepotrivit

4 semne că foloseşti fondul de ten nepotrivit

0 2683

Multe femei nu ştiu cum să aleagă corect fondul de ten şi fac greşeli de machiaj care le scot în evidenţă, dar într-un mod negativ. Când alegi acest produs, trebuie să ţii cont de anumite reguli. Dacă nu le respecţi, look-ul tău se poate transforma într-un adevărat dezastru. Nu mai punem la socoteală eventualele afecţiuni ale pielii care pot apărea, precum acneea, iritaţiile sau alergiile. Iată 4 semne că foloseşti incorect fondul de ten.

1. Îţi simţi tenul foarte încărcat

Nu trebuie să-ţi simţi machiajul greu şi faţa foarte încărcată. De asemenea, senzaţia pe care o ai atunci când porţi machiaj nu trebuie să fie una inconfortabilă. Pielea trebuie lăsată să respire, chiar dacă este acoperită cu fond de ten, farduri şi pudră. În ceea ce priveşte fondul de ten, acesta trebuie ales cu mare grijă şi ţinând cont de câteva reguli de aur. Pe lângă faptul că trebuie să aibă o nuanţă cât mai apropiată de tonul natural al pielii tale, fondul de ten treuie să aibă o textură light şi o acoperire cât mai mare. Fereşte-te de produsele foarte vâscoase pentru că vei fi nevoită să aplici pe piele o cantitate foarte mare pentru a acoperi tenul în întregime. Înainte de a cumpăra fondul de ten, cere vânzătorului să-ţi ofere mai multe mostre pe care să le încerci pentru a descoperi formula potrivită ţie.

2. Ai ales o nuanţă nepotrivită

Dacă ai tenul alb dar fondul de ten este mult mai închis la culoare, vei arăta ca şi cum ai aplicat pe faţă o mască de carnaval. Mai mult, de va observa o mare diferenţă de tonuri de culoare între ten, gât, urechi şi decolteu. Mare atenţie atunci când alegi culoarea produsului deoarece într-un fel o percepi când se află în sticlă şi în alt fel când se află pe faţa ta. Testeaz-o înainte de a o cumpăra. Aplică puţin fond de ten în zona maxilarului coborând înspre bărbie. Acest lucru trebuie făcut însă la lumina naturală a zilei, deoarece o lumină artificială din magazin te poate înşela.

fond de ten

3. Fondul de ten este prea vâscos

Fondul de ten foarte vâscos are o putere mai mică de acoperire şi te obligă să foloseşti o cantitate mai mare decât dacă ai utiliza un produs mai diluat, light. Tonul pielii tale nu va fi deloc unul natural, dimpotrivă, va părea că ai faţa zugrăvită. Aplicarea unui fond de ten prea vâscos este una dintre principalele greşeli pe care le fac foarte multe femei. Ai grijă să nu te numeri şi tu printre ele! Şi, dacă totuşi ai cumpărat un astfel de produs şi nu eşti mulţumită de el, aplică mai întâi pe faţă un primer – o cremă hidratantă, iar apoi fondul de ten. Crema facială îl va ajuta să se întindă mai bine şi mai uşor.

4. Ai reacţii adeverse

Fondul de ten nu trebuie să irite pielea, nu trebuie să provoace roşeaţă, alergii, pete sau mâncărimi. Dacă observi cea mai mică reacţie adversă, prin care corpul îţi dă semnale că ceva nu este în regulă, caută un alt produs pe care tenul să-l accepte.

COMENTARII

Lasă un răspuns