4 sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului pe timp de vară

4 sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului pe timp de vară

Ne aflăm în plină vară și suntem cu gândul la vacanță, la relaxare, distracție la piscină sau pe malul mării alături de familie și prieteni. Însă, indiferent de cât de mult iubești soarele și bronzul strălucitor, trebuie să știi că razele ultraviolete îți afectează atât pielea cât și părul! Mimi îți spune cum să ai grijă de părul tău în această vară și cum să-l protejezi de soare. Ascult-o pe Mimi!

 

Temperaturile ridicate, razele ultraviolete, clorul care se regăsește în cantități mari în apa de la piscină dar și sarea din apa mării, noxele, praful și impuritățile din aer dăunează grav părului tău. Iată mai jos câteva sfaturi pentru o îngrijire de vară ca la carte!

Folosește produse cu factor de protecție solară

Este esențial ca, odată ce ne expunem razelor ultraviolete, să avem grijă ca părul nostru să fie protejat de efectul lor distrugător. Folosește, înainte de a pleca la piscină sau la plajă, produse pentru îngrijirea părului cu factor de protecție precum șampoane, uleiuri sau măști speciale.

Poartă pălărie!

Acoperă capul cu o pălărie, un batic sau o șapcă atunci când știi că vei sta foarte mult la soare. În acest fel, îți vei proteja părul, dar vei evita și insolația care îți poate strica întreaga zi. În sezonul cald, părul tău se deschide la culoare, își pierde din strălucire și elasticitate, firul devine rigid, casant și se rupe foarte repede. Asta din cauza deshidratării acute dar și din cauza acțiunii dăunătoare a razelor UV. Cum pălăriile nu vor fi niciodată demodate, poți încerca o mulțime de modele care să te protejeze și care să-ți reîntregească look-ul.

Optează pentru produse de îngrijire cât mai naturale

În cazul în care nu ești adepta produselor cosmetice din comerț, care conțin ingrediente chimice, pe timp de vară optează pentru o îngrijire cât mai naturală! Folosește tratamente nutritive și pentru regenerare naturiste. Sau, dacă nu, măcar cumpără produse fără parabeni! Nu uita de cele cu factor de protecție care conțin oxid de titan și de zinc. Aceste elemente vor ține la distanță razele ultraviolete.

 

Folosește balsam de păr hidratant

Aplică pe păr, după ce îl speli, produse de îngrijire care conțin keratină. Această proteină va proteja firul de păr, îl va hrăni în profunzime și va ajuta în procesul său de regenerare. De asemenea, este indicat să folosim balsamuri de păr care să îl ajute să fie cât mai moale și mai mătăsos. Razele nocive ale soarelui îl aspresc, iar păieptănatul va fi foarte dificil. Nu mai punem la socoteală faptul că un păr aspuru și încâlcit, în timpul pieptănatului, se va rupe.

COMENTARII

Lasă un răspuns