4 trucuri pentru a-l convinge pe cel mic să se spele pe...

4 trucuri pentru a-l convinge pe cel mic să se spele pe dinți

0 751

O adevărată provocare pentru părinți este să-i convingă pe cei mici să-și spele dințișorii. Tocmai din acest motiv este bine să apelezi la câteva trucuri, care te vor ajuta să transformi periajul dentar al copilului într-o activitate distractivă. Astfel, îl vei face să conștientizeze cât de importantă este rutina zilnică de îngrijire a dinților pentru sănătatea orală.

Află 4 strategii pe care le recomandă dentiștii pentru a-l convinge pe cel mic să se spele pe dinți.

Lasă-l să-și aleagă singur periuța și pasta de dinți

curățăm dinții copilului este atât de simplu! Poți găsi în magazine o serie de periuțe și paste de dinți care afișează personajele și eroii preferați ai micuțului tău din desenele animate. Acestea sunt concepute special pentru ca micuțul să fie atras de igiena orală, prin formele interesante ale periuțelor, dar și prin varietatea de arome delicioase ale pastei de dinți, precum vanilie, căpșuni și altele.

Transformă periajul dinților într-o activitate de familie

Cu toții știm că cei mici învață prin puterea exemplului. De aceea, o sugestie pentru tine ca părinte este să fii un exemplu pentru copil și să vă periați împreună dinții. De la o anumită vârstă, copilul vrea să semene tot mai mult cu părinții și astfel îl poți învăța foarte ușor importanța igienei orale.

Potrivit Healthline, cercetătorii de la Academia Americană de Pediatrie spun că 28% dintre copii au cel puțin o carie până la vârsta de 3 ani și aproape jumătate dezvoltă cel puțin o carie până la vârsta de 5 ani. Tocmai din acest motiv, specialiștii recomandă atât dimineața, cât și seara să fie realizat periajul dentar, deoarece după fiecare masă sau gustare se acumulează bacterii, care vor provoca deteriorări la nivelul smalțului dentar și astfel apare caria. În schimb, cu ajutorul fluorului, dinții sunt mult mai protejați, iar bacteriile sunt eliminate din cavitatea orală.

Stabilește un program eficient pentru periajul dinților

Alege momente-cheie atunci când stabilești un program pentru igiena orală a copilului. Este bine ca acest program să fie însoțit de o serie de recompense. Spre exemplu, atunci când cel mic și-a curățat dințișorii, citește-i înainte de culcare o povestioară sau oferă-i timp extra pentru a viziona desenele animate preferate. În acest fel, copilul tău se va concentra mai mult pe recompensă decât pe activitatea ce ține de periajul dentar.

Ascultați împreună cântecul preferat

Un alt truc pe care îl poți folosi pentru a-l convinge pe cel mic să-și curețe dințișorii ar fi să ascultați împreună cântecul preferat, astfel încât de fiecare dată când este timpul să aibă grijă de igiena orală, copilul să asocieze această activitate cu acel cântec.

Cu toții știm cât de agitată este viața fiecăruia dintre noi și mai ales atunci când suntem și părinți. Însă, indiferent de context, este important să respectăm rutina zilnică de îngrijire a dinților, chiar și din postura de adulți, dar mai ales atunci când vine vorba de cei mici. În prezent există numeroase trucuri pe care le putem folosi, pentru a-i învăța pe copii importanța igienei orale. Totodată, este bine să mergem cu micuții la stomatolog, încă de la apariția primului dințișor, astfel încât să se împrietenească cu specialistul și să descopere instrumentele dintr-un cabinet de medicină dentară. Asta îl va ajuta să nu dezvolte mai târziu teama de stomatolog, să fie un adult responsabil în raport cu sănătatea lui dentară și să zâmbească fără rețineri.

Sursă poză: unsplash.com

COMENTARII

Lasă un răspuns