4 trucuri pentru cele mai dificile pete de pe haine

4 trucuri pentru cele mai dificile pete de pe haine

0 2645

Petele de grăsime, de cafea, vin roşu , de cerneală sau pastă de pix ne pot deteriora hainele atât de mult încât, uneori, nici nu le mai purtăm. Dar, nu putem să ne cumpărăm haine noi de fiecare dată când le-am murdărit pe cele vechi.  Mimi îți spune cum se îndepărtează petele de pe haine uşor şi eficient, fără să fim obligaţi să scoatem mulţi bani din buzunar. Ascult-o pe Mimi!

 

Spală hainele imediat ce s-au murdărit

În momentul în care ai observat o pată pe haine, spală-le cât mai repede! Cu cât trece timpul cu atât murdăria se impregnează în ţesături şi rişti să l deteriorezi. Este recomandat să foloseşti atât detergent obişnuit cât şi înălbitor. Cumopără Vanish pentru rufe albe şi colorate iar haienle tale vor fi ca noi.

Citeşte recomandările înscrise pe etichetă

Citeşte eticheta şi vei afla din ce material sunt confecţionaţi pantalonii, bluza, fusta sau tricoul pe care tocmai ce le-ai murdărit. Astfel, vei afla şi care sunt recomandările producătorului în ceea ce priveşte spălarea şi curăţarea ei. Pentru că într-un fel se spală bumbacul, în alt fel mătasea sau lâna.

Testează detergentul

Testează înainte detergentul pe care doreşti să-l foloseşti la spălarea unei ţesături. Fă o probă a produsului de curăţare pe o zonă ascunsă, înainte de a-l aplica pe pată. Este bine să ştii dacă acel produs poate deteriora materialul sau nu.

Cum se scot petele folosind produse naturale

Petele de fructe – se amestecă un pliculeţ de sare de lămâie cu apă şi se freacă locul pătat

Pte de vin roşu – se scot cu alcool pur

Petele de cafea – se scot folosind apă cu sare

Petele de cerneală – acestea ies dacă zona pătată se înmoaie în lapte căldut

Petele de grăsime – se scot cu sare. Se presară sare pe pată, se lasă 30 de minute după acre se spală cu apă caldă şi detergent.

Petele de pix – se scot cu spirt medicinal.

COMENTARII

Lasă un răspuns