5 activități educative cu care să umpli timpul copilului tău

5 activități educative cu care să umpli timpul copilului tău

0 646

Fără o activitate care să-i capteze, copiii se plictisesc și încep să-și petreacă mult timp în fața televizorului sau să aibă alte preocupări nedorite. În afara timpului petrecut la școală și a orelor de joacă, este important să le completezi ziua cu o activitate care să le facă plăcere  și, în același timp, să-i dezvolte și să-i pregătească pentru anii care vin. Pe blogul FollowMe vei descoperi o serie întreagă de activități educative pentru copilul tău, ir noi avem pentru tine câteva sugestii pe care cei mici le vor considera interesante. 

Cursuri de limbă engleză

În general, copiii sunt foarte încântați să se poată exprima în limba vorbită de supereroi sau de personajele preferate din filme și animații, așa că vor învăța cu plăcere limba engleză, iar acest lucru le va fi mai mult decât util pentru viitor. E drept, mulți dintre ei o învață la școală, însă aici este urmată o programă strictă, iar progresele se văd mai greu, în ani. În schimb, cursurile organizate de instituții independente și serioase sunt personalizate în funcție de nivelul fiecărui candidat. Copilul tău va învăța engleza mai repede și într-un mod mai plăcut, astfel că va dobândi destul de repede abilitatea de a formula propoziții și fraze și de a comunica. 

Cooking

Copiii sunt foarte atrași de ce se întâmplă în bucătărie, de felul în care folosim noi, adulții, toate ustensilele acelea interesante pentru a pregăti o masă. De altfel, bucătăria miniaturală este jucăria preferată a multor fete. Fie că veți găti împreună, fie că – dacă observi că are un talent special în această direcție – îți vei înscrie copilul la cursuri de gătit, acesta ar putea dobândi niște aptitudini care îi vor fi utile în viața de adult.

Activități sportive

Aproape că este inutil să mai spunem cât de benefică este activitatea fizică pentru toți copiii. Dacă observi că micuțul – fată sau băiat – are înclinații către un anumit sport sau pur și simplu îi place, profită de acest lucru și du-l la niște cursuri undeva va învăța să fie organizat, corect și, cel mai important, va învăța să facă parte dintr-o echipă. Băieții sunt atrași de fotbal, fetele de tenis, iar înotul îi încântă în egală măsură. Toate acestea sunt activități sportive care sprijină o creștere armonioasă și sănătoasă și îi va învăța să fie mai disciplinați. 

Pictură

Este o activitatea care le stimulează imaginația și creativitatea și toți copiii o fac cu plăcere. Dacă pictează sau desenează într-un cadru organizat, chiar și acasă, cu toate ustensilele necesare la îndemână, această activitate le va dezvolta niște aptitudini utile pentru viitor, îi va ajuta să-și cultive simțul estetic și le va oferă mari satisfacții atunci când vor finaliza un proiect. 

Muzică

Copiii iubesc muzica și mulți dintre ei visează, la un moment dat, să devină la fel de cunoscuți ca artiștii lor preferați. Mai ales dacă au ureche muzicală, poți să le deschizi drumul către o carieră sau măcar hobby înscriindu-i la cursuri de canto, de chitară sau oricare alt instrument îi atrage. Muzica le dezvoltă simțul artistic și este o activitate plăcută. 

Acestea au fost recomandările noastre, însă poți alege și o altă activitate care să-i dezvolte personalitatea copilului tău din acest material. 

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns