5 activităţi pentru copii în vacanţă

5 activităţi pentru copii în vacanţă

0 733

Copiii au intrat de câteva zile în vacanţă, însă dacă nu-şi vor umple timpul liber cu activităţi distractive se vor plictisi repede. Aşa că va trebui să-ţi faci un plan de bătaie şi să te gândeşti cum să-i ţii ocupaţi şi fericiţi. Iar dacă nu ai nici o idee, iată câteva din care să te inspiri.

Hai la circ!

Odată cu eliminarea restricţiilor din perioada pandemiei s-au deschis porţile teatrelor şi sălilor de cinema. La circ însă copilul va pătrunde într-o lume magică şi se va bucura de fiecare moment indiferent de vârsta pe care o are. În această perioadă, la Circul Metropolitan din Bucureşti are loc spectacolul Povestea calului. Timp de aproximativ 70 de minute veți fi martorii unei parade acrobatice fascinante nu numai pentru copii, ci și pentru adulţi.

Cu copilul la teatru

Evident că spectacolele de teatru nu pot lipsi de pe lista activităţilor de vară pe care le pregăteşti pentru copil. Alege un spectacol pentru vârsta lui, fă o rezervare online din timp şi bucuraţi-vă împreună de poveşti!

În această vară, la Teatrul Ion Creagă din Bucureşti are loc stagiunea estivală cu poveşti VăraTIC. Ia-ţi bilet la „Cei trei purceluşi”, „Ursul păcălit de vulpe”, „Fata babei şi fata moşului”, „Mica sirenă” sau „Punguţa cu doi bani”.

La plimbare pe „Străzi deschise”

În această vară, în fiecare weekend are loc programul „Străzi deschise”. Se întâmplă în Bucureşti, când marile artere din centrul Capitalei dar și din sectorul 6 sunt redate circulaţei pietonale. Iar aici nu este doar prilej de plimbare, căci organiozatorii au pregătit pentru vizitatori o mulţime de surprize: piese de teatru în aer liber, concerte, spectacole de circ şi multe activităţi distractive pentru copii de toate vârstele. Poţi ieşi, aşadar, cu copilul în oraş cu bicicleta, cu rolele, cu trotineta, vă puteți bucura de jocul cu mingea sau de o repriză de badminton. La fel cum puteți merge la un concert sau un spectacol. Totul, în mijlocul străzii!

Hai la film!

În acest weekend are premiera unul dintre cele mai aşteptate filme pentru copii: Minionii 2. Însă, lista este lungă, iar asta pentru că în cinematografele din Bucureşti şi ţară rulează şi alte pelicule: Lightyear, Fabrica de vise, Băieţii răi, Sonic the Hedgehog 2, Inimă de foc: Neînfricata şi altele. Alege un film dublat în limba română şi eventual 3D. Sunt fascinate pentru copii.

Activităţi pentru zilele în care staţi în casă

Cine este mamă de băiat, ştie că un joc din piese lego îi va ţine ocupaţi pe copii multă vreme. Vorbim despre o activitate distractivă, dar şi educativă, care îi acaparează cu totul pe cei mici, dar şi cei mai mari. De exemplu, dacă Lego Duplo sau Lego Friends sunt destinate copiilor de trei, patru ani, un Lego Creator 3 în 1 îi va distra copios pe cei de şase, şapte ani.

Printre alte activităţi copii în casă se numără coloratul, pictatul, modelajul din plastelină sau jocurile de rol. Citeşte-i celui mic o poveste, bucuraţi-vă împreună de un desen animat, bricolaţi sau ascultați muzică şi dansaţi. Pe copil îl poţi implica şi în anumite activităţi casnice, în funcţie de vârsta lui. Ia-l cu tine la bucătărie şi faceți clătite sau brioşe. Învață-l cum se plantează o floare într-un ghiveci sau cum să aibă grijă de o plantă.

Știm, vacanța e lungă, iar până când veți pleca în concediu mai e mult. Dar asta nu înseamnă că cel mic trebuie să se plictisească. Activități în care să se implice singur sau activități în care să va implicați cu toții, ca familie, sunt multe. De exemplu, pe timpul vacanței poți alege un curs de înot, de pictură, de creație, o școală de vară etc.

Dorință să fie, că de idei nu ar trebui să duci lipsă!

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns