5 afecţiuni pe care le tratează sexul

5 afecţiuni pe care le tratează sexul

0 1309

Pe lângă faptul că te face să te simţi în al nouălea cer, sexul îţi protejează şi sănătatea. Astfel că, o persoană activă din punct de vedere sexual, este o persoană mult mai sănătoasă şi mai în formă decât una inactivă, abstinentă. Specialiştii au descoperit câteva afecţiuni care ar putea fi tratate printr-un orgasm. Mimi a aflat toate noutăţile. Ascult-o pe Mimi!

 

Durerile de cap

Dacă suferi de migrene, o partidă de sex este mai bună, uneori, decât o pastilă pentru dureri de cap. Studiile au demonstrat faptul că mai mult de jumătate dintre cei care suferă de migrene au constatat o ameliorare după ce au făcut dragoste, iar 20% dintre aceştia au scăpat de durere de tot. Tot endrofinele eliberate sunt „de vină”. Hipotalamusul, spun specialiştii neurologi, devine foarte activ când avem migrene dar, în acelaşi timp, şi când avem orgasm. Iar orgasmul eliberează endorfine care atenuează durerea.

Stresul

Ai nevoie de realaxare, după o zi tensionată la muncă? Fă sex! Te va ajuta să uiţi de probleme şi să te simţi confortabil psihic. Într-un studiu efectuat de specialiştii scoţieni s-a demosntrat faptul că o partidă de sex îţi reduce considerabil nivelul de stres acumulat peste zi. Astfel, mai multe cupluri au fost puse în situaţii stresante, iar apoi li s-a cerut să tină cât mai exact evidenţa vieţii lor sexuale. În urma studiului s-a demonstrat că, cei care au făcut sex regulat au răspuns mult mai bine la stres faţă de cei care au fost mai puţin activi sexual.

Problemele de somn

Ai probleme cu somnul? Dormi agitat, te trezeşti peste noapte? Dimineaţa nu mai auzi soneria ceasului, iar toata ziua esti obosit? Fă sex seara, înainte de culcare! Oxitocina, endorfina eliberată de organism în timpul orgasmului, te va ajuta şi în ceea ce priveşte somnul. Nu mai punem la socoteală faptul că un sex de calitate presupune efort fizic şi, implicit, oboseală după.

Probleme cu tensiunea

Cercetările specialiştilor scoţieni au demonstrat faptul că o persoană care are o viaţă activă din punct de vedere sexual nu are probleme medicale în ceea ce priveşte tensiunea arterială şi face faţă cu bine momentelor stresante care pot apărea peste zi.

Depresia

Este cunoscut faptul că sexul alungă depresia şi anxietatea. O persoană care face sex des este mai plină de viaţă, mai veselă, mai optimistă decât una care face sex rar. Sexul de calitate îţi dă încredere în tine, te face să priveşti viaţa cu alţi ochi. Deci, mai stai pe gânduri?

COMENTARII

Lasă un răspuns