5 alimente “rele” pe care ar trebui să le mănânci. Află de...

5 alimente “rele” pe care ar trebui să le mănânci. Află de ce!

0 1321

Consumate în cantităţi mari, sunt foarte periculoase pentru sănătate însă, dacă le mănânci cu moderaţie, sunt o adevărată sursă de vitamine, proteine, minerale şi nutrienţi. Mimi îţi spune care sunt 5 dintre cele mai “rele” alimente care, dacă ştii cum să le consumi, vor aduce numai beneficii organismului. Ascult-o pe Mimi!

 

Probabil că orice nutriţionist îţi va spune că ouăle, carnea, ciocolata sau cartofii prezintă atât avantaje cât şi dezavantaje. Ideea esre următoarea: dacă faci excese, organismul tău va avea de suferit. Însă, dacă ştii în ce cantităţi să le consumi, alimentele rele vor deveni aliatul tău numărul unu în lupta împotriva kilogramelor în plus dar şi a multor afecţiuni care ar putea să-ţi dea bătăi de cap pe viitor.

 

 

Ouăle

Se ştie că ouăle sunt de evitat dacă suferi de afecţiuni cardiace, fiind vinovate de creşterea colesterolului. Însă, au multe alte avantaje. Sunt extrem de bogate în proteine, vitamine, minerale şi elemente nutritive care ajută organismul să funcţioneze perfect. Un studiu efectuat de specialiştii în nutriţie a demonstrat faptul că ouăle previn cu succes riscul afecţiunilor oculare şi chiar orbirea la vârste înaintate. Mai mult, ele te ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus. Dacă vei consuma dimineaţa un ou (fiert sau omletă) te vei simţi sătulă pe parcursul zilei şi nu vei mai avea tendinţa de a ronţăi între mese. Asta pentru că ouăle sunt extrem de săţioase.

Carnea de porc

Carnea conţine o cantitate foarte mare de grăsimi, deci persoanele care suferă de afecţiuni cardiace ar trebui s-o evite. Însă carnea de porc slabă conţine pe lângă proteine şi o cantitate însemnată de fier, un mineral esenţial care ajută oxigenul să circule din plămâni către celulele din întregul organism.

Ciocolata

Ciocolata conţine o mare cantitate de zaharuri dar şi grăsimi periculoase pentru organism. De asemenea, ciocolata poate conţine o cantitate extrem de mică de cacao, iar în rest coloranţi, arome, chimicale şi multe alte E-uri. Însă, dacă ştii cum s-o alegi, ciocolata îţi va aduce numai beneficii. Astfel, nutriţioniştii recomandă ciocolata neagră, care conţine peste 75-80% cacao. Evită ciocolata cu lapte, cu alune sau cu cremă. Ciocolata neagră este bogată în flavanoli, antioxidanţi care previn îngroşarea sângelui şi, astfel, menţin sănătatea cardiovasculară. Un studiu efectuat recent în Elveţia a demonstrat faptul că un consum zilnic de ciocolată (30 de grame) timp de două săptămâni reduce vizibil nivelul de cortizol, unul dintre hormonii stresului.

Cartofii

Au un index glicemic foarte mare şi nu sunt recomandaţi persoanelor care suferă de diabet. Însă, pe de altă parte, cartofii conţin o cantitate foarte importantă de fibre, potasiu şi vitamina C. Şi, dacă nu mănânci de unul singur un castron întreg cu cartofi, atunci nu ar trebui să-ţi faci griji din cauza indexului glicemic ridicat. Dacă vei adăuga peste cartofi puţin ulei de măsline, atunci vei ajuta organismul să absoarbă mai încet carbohidraţii.

COMENTARII

Lasă un răspuns