5 idei pentru amenajarea şi decorarea bucătăriei. Uite cum combini culorile

5 idei pentru amenajarea şi decorarea bucătăriei. Uite cum combini culorile

Bucatarie utilata cu electrocasnice

Bucătăria este un spaţiu în care îţi petreci împreună cu familia foarte mult timp. Aici vă adunaţi la micul dejun, prânz şi cină, aici găteşti, aici poţi găsi refugiul unde să savurezi în linişte o cafea sau să stai cu prietenele la o bârfă. Însă, pentru ca bucătăria ta să fie un spaţiu primitor, ea trebuie să fie amenajată şi decorată corect şi cu bun gust. Alegerea culorilor este, de multe ori, o corvoadă însă, dacă respecţi sfaturile de mai jos, totul va deveni floare la ureche!

1. Albastru şi alb

Culorile verde, maro, albastru se potrivesc unor bucătării de dimensiuni mai mari. Atmosfera poate fi îmblânzită folosind blaturi şi plăci de faianţă de culoare albă sau într-o culoare deschisă precum crem, ocru, unt. Bucătăria trebuie să fie luminoasă, prevăzută în acest sens cu geamuri mari, orientate pe direcţia razelor soarelui. Dacă vrei o pată de culoare care să spargă banalul şi monotonul, optează pentru accesorii în nuanţe care contrastează, precum galben, orange sau chiar roşu.

2. Bucătărie în stil rustic

O bucătărie în stil rustic presupune elemente din lemn masiv, piatră şi decoraţiuni tradiţionale. Modelul de mai sus se potriveşte unei case spaţioase, cu încăperi largi. Culoarea naturală a lemnului, mai închisă, contrastează perfect cu o zugrăveală în tonuri puternice de orange. Dacă te sperie nuanţa prea vie a zugrăvelii, află că ea este îmblânzită de o mobilă în tonuri deschise, chiar albă. După cum se observă, tavanul, din bârne goase de lemn, se asortează cu podeaua, tot din lemn, iar zugrăveala este o pată de culoare mai mult decât binevenită. Evident, în bucătăria din apartamentul tău nu vei putea avea plafon din lemn, iar pe jos cu siguranță vei dori gresie. Optează pentru o gresie care imită piatra și montează corpuri de iluminat din lemn sau care imită lemnul.

3. Nuanţe de cărămiziu

Această culoare se asortează cu nuanţele închise ale lemnului din care sunt confecţionate obiectele de mobilier sau corpurile de iluminat. Este adevărat că aceste tonuri trebuie combinate şi cu tonuri deschise, o zugrăveală simplă, albă fiind perfectă pentru a da senzaţia de spaţiu şi încăpere aerisită.

4. Verde mentă

Această culoare se potriveşte unei bucătării de dimensiuni mai mici. Culoarea deschisă, plăcută, calmă va da senzaţia unei încăperi mai mari şi mai aerisite. Verdele mentă poate fi combinat cu tonurile închise de maro ale podelei. Se creează astfel un contrast minunat, de efect, care îţi va transfoma bucătăria în spaţiul preferat din întreaga ta locuinţă.

5. Accente de roşu şi galben

Bucătăria este încăperea unde îţi petreci poate cel mai mult timp, aşa că ar trebui să o zugrăveşti şi să o decorezi optând pentru nuanţe şi jocuri de culori vesele. Aici trebuie să te simţi bine, să fii activă. Pentru că roşul nu poate fi o opţiune în ceea ce priveşte zugrăveala, poţi da bucătăriei tale un aer tineresc alegând accesorii sau mici obiecte de mobilier în această culoare.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns