5 întrebări şi răspunsuri despre încălţămintea cu toc. Uite tot ce trebuie...

5 întrebări şi răspunsuri despre încălţămintea cu toc. Uite tot ce trebuie să ştii despre sandalele şi pantofii tăi!

0 3076

Fiecare femeie are în garderobă cel puţin o pereche de pantofi sau sandale cu toc înalt, iar multe dintre noi le purtăm zi de zi. Deşi nu recunoaştem, încălţămintea cu toc înalt este incomodă, ne provoacă dureri şi afecţiuni ale oaselor şi muşchilor. Însă, suntem în stare să facem orice pentru a fi frumoase şi admirate. Iată mai jos câteva întrebări şi răspunsuri despre încălţîmintea cu toc înalt, care te vor ajuta să-ţi menajezi picioarele şi, astfel, sănătatea.

Când ar trebui să-ţi cumperi sandale cu toc înalt?

La sfârşitul zilei, când ajungi acasă, observi că picioarele tale sunt umflate din cauza mersului şi a oboselii? Dacă da, atunci acesta este momentul potrivit să dai o fugă până la magazin şi să-ţi cumperi sandalele cu toc. Pare paradoxal dar încălţămintea cu toc se probează când picioarele sunt obosite şi umflate. În acest fel, când vei avea de stat în picioare în club sau la un alt eveniment, nu vei avea nici o problemă. Te vei simţi comod, vei fi relaxată şi vei putea dansa toată noaptea.

Încălţămintea cu toc trebuie să-ţi fie puţin mai mare?

Nu! Orice tip de încălţăminte ai alege, aceasta trebuie să ţi se potrivească perfect mărimii tale, să fie comodă şi să-ţi protejeze picioarele. Dacă vei cumpăra sandale mai mici, te vei trezi cu bătături, cu răni şi picioare umflate. Dacă vei cumpăra sandale mai mari, rişti să-ţi cadă din picioare. Mai mult, piciorul va aluneca în faţă, iar tu poţi să te dezechilibrezi şi să cazi. Dacă încălţămintea îţi este mare, vei avea tendinţa de a strânge degetele şi de a încorda muşchii gambei pentru a-ţi păstra în picioare sandalele sau pantofii. Vei suferi de dureri musculare şi de oase.

fameie pantofi cu toc

Care sunt tocurile cele mai confortabile?

Încălţămintea cu toc înalt nu este confortabilă. Dacă îţi doreşti ceva comod şi lejer, atunci optează pentru sandale sau pantofi cu toc de 4 centimetri. Dar, cum baba suferă la frumuseţe, cu siguranţă vei purta tocuri de 10 centimetri şi vei încerca să laşi impresia că te simţi perfect. În realitate, de cele mai multe ori, lucrurile stau chiar pe dos. Dacă eşti mică de statură şi tocurile sunt pentru tine un must have, optează pentru platforme sau încălţăminte cu talpă ortopedică. Atenţie! Orice tip de încălţăminte ai alege, aceasta trebuie să-ţi susţină foarte bine gleznele!

Cât de des putem purta tocuri înalte?

Multe femei poartă zi de zi tocuri înalte, însă recomandat ar fi să faci şi pauză. Aşadar, o zi sau două pe săptămână optează pentru încălţăminte cu talpă joasă. Medicii sunt de părere că tocurile înalte ar trebui purtate cel mult opt ore pe zi, dar depinde foarte mult de programul pe care îl ai în acea zi. Dacă stai la birou, nu e nici o problemă, dar dacă ai de făcut mai multe drumuri pe jos este mai bine să laşi acasă pantofii cu toc. Atenţie şi la semnene de oboseală pe care ţi le dau picioarele tale. Dacă te dor foarte tare, ar fi cazul să porţi tocuri mai rar. Recomandat este să ai la tine o pereche de pantofi de schimb, în caz de nevoie.

femeie tocuri picioare

Ce putem face ca încălţămintea cu toc să fie cât mai confortabilă?

Dacă nu poţi renunţa la încălţămintea cu toc înalt, află că există câteva soluţii pentru ca pantofii sau sandalele tale să fie mai comode. Astfel, pentru început, aplică în interior tălpici din gel. Aceste branţuri speciale vor prelua din şocurile din timpul mersului şi-ţi vor proteja picioarele. Cumpără numai încălţăminte din piele naturală şi evită modelele de pantofi foarte rigizi. Şi un mers corect poate preveni durerea de picioare: păşeşte cu capul sus, ţine coloana vertebrală dreaptă, umerii traşi în spate (nu exagerat). Postura corpului trebuie să fie una corectă. Când mergi, încearcă să mişti din şolduri şi flexează genunchii.

COMENTARII

Lasă un răspuns