5 măști naturale ca să elimini firele de păr care cresc sub...

5 măști naturale ca să elimini firele de păr care cresc sub piele

0 18340

Foliculita este una dintre cele mai răspândite afecțiuni dermatologice cu care se confruntă foarte multe femei. Firele de păr de pe corp cresc pe sub piele provocând iritații și mâncărimi. Zonele afectate se pot infecta, iar problema devine și mai gravă. Cum scăpăm de firele nedorite care ne dau atâtea bătăi de cap? Mimi îți dă câteva remedii naturiste care te vor ajuta să ai o piele fină, catifelată și sănătoasă. Ascult-o pe Mimi!

 

 

Mască pe bază de sare

Sarea este ieftină, accesibilă oricui și foarte ușor de întrebuințat. Îți exfoliază pielea, asigură o bună circulație a sângelui, reduce iritațiile și ajută la vindecarea foliculitei. Dacă vei folosi produse cosmetice pe bază de sare, vei observa că, în timp, efectele foliculitei se vor diminua, iar tu vei scăpa de această corvoadă care nu te lasă să-ți expui niciodată picioarele. Dar, dacă te decizi să apelezi la un tratament doar cu sare, va trebui să știi cum să procedezi.

Mod de preparare: Încălzește o cană cu apă și adaugă o jumătate de linguriță de sare. Amestecă bine, iar apoi umezește un disc demachiant. Tamponează zona în care firele de păr au crescut sub piele, iar apoi masează circular. La sfârșit, lasă pielea să se usuce și nu clăti! Tratamentul trebuie urmat în fiecare zi până când firele de păr ies la suprafață.  Poți încerca și o altă variantă, și anume aceea de a turna o lingură de sare în sticla cu gel de duș. Apoi, folosește gelul de duș în mod normal. La sfârșit, clătește cu apă călduță din abundență. Sarea va exfolia pielea, va îndepărta celulele moarte, va curăța porii, iar firele de păr nedorite vor ieși la suprafață fiind apoi ușor de epilat. Mai mult, în timp, foliculita se va reduce în intensitate, iar după un tratament de o mai lungă durată vei putea scăpa de ea definitiv.

 

Mască cu zahăr și ulei de jojoba

Și zahărul este un foarte bun exfoliant, care va ajuta firele de păr să crească normal. Zahărul curăță pielea în profunzime, îndepărtează celulele moarte și îți lasă senzația de catifelare. Vei avea o piele fină ca de bebeluș! Mod de preparare: Nu ai nevoie decât de o cană de zahăr alb, ulei de jojoba și câteva picături de ulei esențial. Amestecă ingredientele și aplică masca pe zonele corpului unde s-a dezvoltat foliculita. Atenție! Pielea trebuie să fie umedă. Masează cu mișcări circulare și blânde, iar la final clătește bine cu apă călduță.

 

Mască cu oțet

Oțetul luptă împotriva bacteriilor și ajută la eliminarea naturală a firelor crescute sub piele. Mod de preparare: Prepară o soluție din apă și oțet în cantități egale și aplică pe zona afecată a pielii. Poți umezi un prosop cu care să te masezi apoi circular timp de 15 minute. Atenție! Prosopul trebuie să fie curat și din bumbac! Clătește apoi cu apă călduță. Repetă operațiunea de două ori pe zi până când firele de păr vor ieși la suprafață și iritațiile se vor estompa.

 

Mască pe bază de aspirină

Aspirina luptă împotriva bacteriilor și a microbilor care au pătruns în porii dilatați ai pielii și care au dus la apariția foliculitei. Pentru că aspirina conține acid acetilsalicilic, aceasta este un excelent scrub care va îndepărta celulele moarte și va lăsa pielea curată și aerisită. Nu ai nevoie decât de 3,4 aspirine, apă dacă ai pielea grasă, ulei de jojoba pentru o piele uscată și miere de albine.

Mod de preparare: Într-un vas mai mare din sticlă se pune apă fierbinte. Într-un alt vas, de dimensiuni mai mici, se pun o jumătate de linguriță de ulei de jojoba sau apă (în funcție de tipul tău de ten) și o linguriță de miere de albine. Vasul cel mic se scufundă în vasul cel mare plin cu apă fierbinte. Apoi, se pisează cele 3,4 aspirine și se adaugă în vasul cel mic, peste uleiul de jojoba și mierea de albine. Înainte de asta, vasul trebuie scos din recipientul în care l-ai pus inițial. Se amestecă bine ingredientele. În cazul în care pasta formată este groasă, se mai adaugă ulei sau apă. După ce ai testat temperatura măștii, aplic-o în zonele pielii afectate de foliculită. După 10 minute, timp în care a acționat și și-a făcut efectul, o poți îndepărta cu apă călduță. Poți folosi această mască o dată sau de două ori pe săptămână. 

COMENTARII

Lasă un răspuns