5 măşti pentru faţă pe care trebuie să le încerci în sezonul rece
Iarna, din cauza umidităţii, a temperaturilor scăzute şi a vântului, tenul nostru are cel mai mult de suferit. Dacă nu primeşte o îngrijire specială, ne putem trezi cu diferite afecţiuni printre care roşeaţă, cuperoză, rozacee, uscăciune şi apariţia timpurie a ridurilor. În acest sezon trebuie să încerci câteva măşti faciale din produse naturale care hrănesc şi hidratează pielea în profunzime redând chipului tău strălucirea şi tinereţea. Uite cât de rapid şi de simplu se prepară!
1. Mască de faţă cu ulei de măsline
Uleiul de măsline este un ingredient foarte folosit în industria cosmetică, iar asta datorită cantităţii foarte mari de antioxidanţi pe care îi conţine. Acest produs natural este o bună sursă de vitamina A şi E, care ajută la regenerarea celulară, repară ţesturile şi redă tenului supleţea şi elasticitatea. Mod de preparare: Amestecă o linguriţă de ulei de măsline cu un gălbenuş şi trei linguriţe de suc proaspăt de portocală. Aplică masca pe faţă, masează blând, cu mişcări circulare şi las-o să acţioneze 30 de minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă.
2. Mască de faţă cu sare de mare
Beneficiile sării de mare sunt arhicunoscute însă este bine să le mai amintim încă o dată. Sarea de mare conţine o cantitate importantă de minerale care menţin pielea fermă, elastică şi tânără, luminoasă şi previn apariţia ridurilor. Este un ingredient folosit foarte des în industria cosmetică şi este recunoscut pentru proprietăţile sale cu adevărat magice. Mod de preparare: Adaugă o linguriţă de sare de mare într-un pahar cu apă plată şi amestecă bine. Apoi, pune o linguriţă de suc de lămâie şi amestecă din nou. Înmoaie un disc demachiant în această soluţie şi tamponează bine faţa. De asemenea, poţi aplica şi comprese. Lămâia, în combinaţie cu sarea de mare, îţi va lumina chipul, va curăţa petele şi va elimian punctele negre.
3. Mască de faţă cu cartof
Cartoful este foarte bogat în vitamina A, un antioxidant cu proprietăţi antiinflamatorii care ajută la regenrarea celulară şi reduce vizibil ceracănele şi pungile de sub ochi. Mod de preparare: Dă un cartof prin răzătoarea mare şi adaugă o linguriţă de lapte. Amestecă bine, iar apoi adaugă un ou. Amestecă iarăşi compoziţia şi pune şi cel de-al treilea ingredient: o linguriţă de zeamă de lămâie. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 30 de minute. Spală-te apoi cu apă călduţă. Chipul tău va fi mult mai luminos, iar tu vei părea mai tânără cu cel puţin 3 ani.
4. Mască de faţă din punguţe de ceai verde
Acest tratament este destinat mai ales zonelor sensibile de sub ochi, unde apar, de obicei, pungile şi cearcănele. Asta, pentru că ceaiul verde are proprietăţi antioxidante care vor şterge de pe chipul tău orice urmă de oboseală. Mod de preparare: Scufundă pentru cinci minute două pliculeţe de ceai verde într-un pahar cu apă fierbinte. Apoi, pune-le într-o farfurie curată şi ţine-le la frigider pentru alte cinci minute. Aplică pliculeţele de ceai pe pleoape sau pe zona de sub ochi şi lasă tratamentul să acţioneze 10-15 minute.
5. Mască de faţă cu portocale
Această mască facială are un singur ingredient: portocala. Nu trebuie decât să îndepărtezi coaja şi să aplici pe faţă bucăţele mici din pulpa fructului. După 15 minute, clăteşte bine tenul cu apă călduţă. Portocala conţine o cantitate foarte mare de vitamina C – un antioxidant de care pielea ta are mare nevoie pentru a se regenera. Chipul tău va fi unul luminos, strălucitor, plin de vitalitate, iar tenul ferm şi elastic.