5 mituri despre cremele solare. Uite ce nu trebuie să faci niciodată!

5 mituri despre cremele solare. Uite ce nu trebuie să faci niciodată!

Cu toţii ştim cât de important este să ne protejăm de razele soarelui dar, când este să intrăm în detalii, devenim destul de confuzi. Asta nu este o surpriză, din moment ce suntem bombardaţi cu tot soiul de mituri în ceea ce priveşte loţiunile pentru protecţie solară. Din păcate, ceea ce auzim în jurul nostru nu este întotdeauna și adevărat, iar dacă urmăm sfaturi „după ureche”, ne expunem unor mari riscuri în ceea ce priveşte sănătatea. Mimi îţi spune 5 mituri despre cremele pentru protecție solară în care nu ar trebui să mai crezi! Ascult-o pe Mimi!

 

Loţiunile de soare rezistente la apă sunt rezistente 100%

Nu e chiar aşa! Nici o loţiune nu este waterproof în totalitate, aşa cum unii producători te fac să crezi. După ce ieşi din apă, trebuie să foloseşti din nou produsul pentru a te feri de razele UV. Recomandat ar fi să te dai cu crema pentru protecţie solară din două în două ore.

Loțiunile cu factor de protecție peste 30 sunt toate la fel de bune

Există părerea greșită că, dacă folosești o cremă cu factor de protecție peste 30, ești la fel de protejat de razele UV ca și când ai folosi un factor de protecție mai mare.  Dacă este peste 30, este bun. Unele persoane cred că nu există nici o diferență între SPF 30 și SPF 50, de exemplu. Total gresit! Cu cât este mai mare numărul, cu atât și puterea loțiunii. Diferența dintre SPF 30 și SPF 50 nu este mare, desigur, dar suficient cât să o simți pe propria ta piele.

Dacă stai sub umbrelă, nu ai nevoie de cremă

Pe plajă, chiar dacă stai sub umbrelă, la umbră, tot nu vei fi ferit de acțiunea nocivă a razelor UV. Iar asta din simplul motiv că nisipul va reflecta razele soarelui direct pe pielea ta.

Dacă folosești creme de protecție solară, poți dezvolta carențe de vitamina D

Vitamina D este esențială pentru organismul tău și expunerea la soare, din acest punct de vedere, este benefică. Pe de altă parte, soarele nu este singura sursă de vitamina D pe care organismul tău o poate primi. Ea se regăsește în foarte multe alimente pe care le consumi zilnic. Trebuie să știi că, deși folosești loțiune împotriva razelor UV, corpul tău tot va asimila vitamina D. Cremele nu sunt un impediment.

Crema a expirat? Lasă că merge și așa!

Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să folosești un produs care a ieșit din termenul de garanție. Probabil, mergi pe ideea că loțiunea ta își va face încă efectul, dar trebuie să știi că ingredientele care te protejează nu mai au nici o putere. Folosești crema degeaba!

COMENTARII

Lasă un răspuns