5 mituri despre orgasmul femeilor

5 mituri despre orgasmul femeilor

0 1069

Atingerea orgasmului, modul in care se produce, motivele pentru care o femeie ajunge sau nu la placerea suprema sunt, de multe ori, niste adevarate necunoscute pentru barbati. Astfel, multi au inceput sa-si dea cu presupusul si uite cum s-au nascut miturile. Mimi iti spune care sunt cinci dintre cele mai cunoscute mituri despre orgasmul femeilor dar si care este adevarul ce se ascunde in spatele lor. Ascult-o pe Mimi!

Mitul numarul 1 – Unele femei sunt pur si simplu incapabile de a atinge orgasmul

Studiile au aratat ca aproximativ 10% dintre femei nu ating niciodata orgasmul. Aceasta inabilitate se numeste Anorgasmie. Aceasta poate fi primara sau secundara. Anorgasmia primara este un stadiu in care femeia nu a avut niciodata orgasm. Anorgasmia secundara presupune ca femeia a avut la un moment dat orgasm, fiindu-I stimulate anumite zone intime, in timpul preludiului. Insa, in timpul contactului sexual ea nu a atins niciodata aceasta senzatie.

Mitul numarul 2 – In general, femeile au orgasm in timpul penetrarii

Una din trei femei are orgasm in timpul actului sexual direct, in timpul penetrarii. Altele ajung la orgasm tot in timpul penetrarii, dar simt nevoia sa apeleze si la alte trucuri pentru a amplifica senzatia. Orgasmul poate fi atins si doar prin simpla stimulare a clitorisului in timpul sexului oral. Orgasmul are si nu are legatura cu contactul sexual propriu zis.

Mitul numaru 3 – Faptul ca o femeie nu ajunge la orgasm presupune ca ceva nu este in regula, fie cu ea, fie cu partenerul ei de sex  

Femeile care au avut in trecut orgasm, iar in prezent nu mai ating aceasta senzatie pot avea organismul dezechilibrat din cauza anumitor medicamente pe care iau. Drogurile dar si fumatul pot duce la lipsa atingerii orgasmului.

Mitul numarul 4 – Stimularea clitorisului sau al punctului G pentru 5 minute este cheia atingerii orgasmului. Fara aceste metode nu exista nici o sansa ca o femeie sa ajunga la orgasm.

Exista o multime metode de a face sex si de a obtine orgasm. Insa, pana la urma, fiecare femeie va simti placerea maxima in felul ei. Nu exista o regula de a face sex pentru a atinge orgasmul.

Mitul numarul 5 – Factorii ereditari si factorii genetici au un impact major asupra orgasmului la femei

Recent, specialistii au descoperit ca frecventa orgasmului tine, intr-o mica masura, si de factorii ereditari. Dar asta nu este o regula dupa care sa ne ghidam.

COMENTARII

Lasă un răspuns