7 paşi pentru îngrijirea tenului acasă. Uite cum să ai un ten...

7 paşi pentru îngrijirea tenului acasă. Uite cum să ai un ten de invidiat fără să mai mergi la salon

Crezi că un ten curat, tânăr şi plin de vitalitate se obţine doar în salonul de cosmetică? Te înşeli! Fiecare dintre noi ne putem îngriji singure, chiar la noi acasă. Nu trebuie decât să ştii care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru ca pielea ta să renască, iar tu să pari mai tânără cu câţiva ani. Apoi, după primele rezultate, vei merge la salon doar pentru întreţinere. Iată ce ai de făcut!

1. Exfoliază

Prin exfoliere se înlătură stratul de celule moarte care acoperă porii pielii, dar şi celelalte impurităţi acumulate peste zi: praf, noxe, reziduuri, etc. În acest fel, tenul tău va fi curat, oxigenat corespunzător şi va respira în voie. Mai mult, celulele se vor regenera şi se vor dezvolta mai repede, iar tu vei avea un chip tânăr, luminos şi fresh. Exfolierea se efectuează o dată pe săptămână cu produse speciale pentru peeling facial sau cu produse naturiste: zahăr, mălai grişat, griş, cereale integrale fin măcinate, pudră de argilă.

femeie care se demachiaza.2. Curăţă în profunzime

După exfoliere, foloseşte produse care curăţă tenul în propunzime. În acest fel, vei scăpa de punctele negre atât de inestetice. O cremă sau o loţiune purificatoare te va ajuta să previi apariţia acneei dar şi a altor infecţii ale pielii.

3. Hidratează

Următorul pas pentru prevenirea ridurilor premature, a uscăciunii şi descuamării pielii este hidratarea. Aceasta se face folosind produse cosmetice puternic hidratante. De asemenea, nu uita să consumi cât mai multă apă!

4. Masează tenul

Pentru ca celulele să primească suficient oxigen şi, astfel, să se regenereze mai repede, trenul trebuie masat în fiecare seară. Foloseşte o cremă facială pentru noapte şi masează fruntea, pomeţii, bărbia, gâtul şi decolteul cu mişcări circulare, blânde.

masca faciala5. Foloseşte măşti hrănitoare, naturiste

O mască naturistă, pe care să o aplici o dată sau de două ori pe săptămână, va face adevărate minuni pentru tenul tău. Optează pentru ingrediente precum miere, avocado, roşii, castravete, iaurt.

6. Porţi machiaj? Fă o pauză!

Te machiezi zilnic? Ar trebui să faci o pauză, din când în când. Dacă nu poţi renunţa la machiaj în cursul săptămânii, lasă pielea să respire în weekend! Acelaşi lucru este valabil şi în cazul genelor care sunt zilnic încărcate cu mascara. Pentru regenerarea acestora, foloseşte ulei de ricin. Uleiul de ricin se aplică la rădăcina genelor şi pe toată lungimea lor cu un beţişor pentru urechi sau folosind peria curată a unui rimel pe care nu îl mai foloseşti.

7. Adoptă o alimentaţie sănătoasă!

Evident, pentru un ten de invidiat, trebuie să respecţi o alimentaţie sănătoasă. Consumă multe legume şi fructe proaspete, evită prăjelile, grăsimile şi dulciurile. Renunţă la cofeină, sucuri acidulate şi, mai ales, ţigări!

COMENTARII

Lasă un răspuns