5 reparaţii pe care trebuie să le faci în casă în anotimpul...

5 reparaţii pe care trebuie să le faci în casă în anotimpul cald

Gata cu ninsorile, gata cu frigul şi temperaturile scăzute! Este momentul să ne bucurăm de primăvară şi să ne decorăm casa în spiritul anotimpului cald. Însă, tot în această perioadă ar trebui să facem şi câteva reparaţii, dacă este nevoie. Nu le amâna pentru că, cu cât trece timpul, cu atât te vor costa mai mult! Iată ce-ar trebui să facem în casă în acest sezon!

femeie care zugraveste1. Zugrăveşte!

Locuinţa ar trebui zugrăvită o dată la 5 ani, însă, de foarte multe ori, nu respectăm întocmai acest interval de timp. Astfel, pereţii se murdăresc, albul – odată imaculat – devine gri, tencuiala crapă pe alocuri şi cade. În baie pot apărea mucegaiul şi igrasia, iar în bucătărie pereţii ajung să fie pătaţi cu ulei sau grăsime. Dacă te hotărăşti să văruieşti anul acesta, ar trebui să ştii că momentul ideal este la începutul verii. Datorită temperaturilor din ce în ce mai ridicate şi a umidităţii reduse din aer, tencuiala şi varul proaspăt se vor usca mult mai repede decât în perioada sezonului rece. Îţi mai dăm un pont: dacă optezi pentru vopseluri colorate, află că în acest an se poartă nuanţele blue serenity şi roz cuarţ.

calorifer2. Schimbă caloriferele!

Dacă te-ai hotărât să schimbi caloriferele vechi cu unele noi, află că acest lucru este posibil doar în momentul în care nu mai există deloc apă în radiatoare. Cu alte cuvinte, dacă eşti branşat la sistemul centralizat de termoficare, va trebui să aştepţi până când furnizorul de energie termică opreşte căldura în blocul în care locuieşti. Acest lucru se întâmplă doar dacă timp de 3 zile consecutive, între orele 18.00-06.00, temperatura exterioară depăşeşte 10 grade Celsius. Caloriferele ar trebui schimbate dacă peste iarnă ai observat scurgeri de apă sau nu au încălzit locuinţa corespunzător. Atenţie! Un calorifer nu se înlocuieşte o dată pe an, aşadar ar trebui să cumperi produse de calitate. Noi am găsit pe siteul arabesque.ro câteva modele pentru dormitoare, living, bucătărie dar şi pentru baie – gen uscător de prosoape.

instalator3. Înlocuieşte ţevile de apă!

Dacă în timpul sezonului rece ai observat scurgeri de apă în zona ţevilor de la baie sau bucătărie, este obligatoriu să chemi un instalator. Nu ai vrea să te trezeşti cu o ţeavă spartă care să-ţi inunde vecinii. Dacă specialistul îţi recomandă schimbarea acestora, nu mai sta pe gânduri! Mai ales dacă instalaţia este veche şi are vârsta imobilului în care locuieşti. Şi încă un sfat: tot acum ar trebui să înlocuieşti robineţii defecţi de la cadă, chiuvetă sau cabina de duş. Umezeala din baie poate duce la apariţia ingrasiei şi a mucegaiului.

usa dormitor4. Repară uşile şi ferestrele

Dacă tot ai început reparaţiile în casă, nu uita să verifici cât de bine se închid uşile şi ferestrele. Poţi înlocui balamalele, mânerele, yalele şi alte accesorii. Nu trebuie să cumperi o uşă nouă pentru că cea veche nu se mai închide bine. Cum nu trebuie să schimbi geamurile termopan pentru că sistemul de închidere şi deschidere nu mai funcţionează corect. Tot ce trebuie să faci este să cauţi soluţii noi şi moderne de feronerie precum cele de aici.

aparat aer conditionat5. Pregăteşte aparatul de aer condiţionat!

Pentru că ne pregătim pentru zilele caniculare de vară, este recomandat să iei în calcul achiziţonarea unui aparat de aer condiţionat. Asta, dacă nu cumva ai deja unul instalat în locuinţă. În acest caz, va trebui să-l cureţi foarte bine înainte de a-l pune în funcţiune. În filtrele sale s-au adunat, peste iarnă, o mare cantitate de praf, acarieni, bacterii, chiar spori de mucegai. Dacă filtrele nu sunt curăţate, toate impurităţile vor fi împrăştiate în aer, iar apoi vor ajunge în plămânii tăi. După ce ai terminat această operaţiune, următorul pas ar fi să verifici dacă nu cumva aparatul trebuie încărcat cu freon. Asta, ca să nu te trezeşti la vară că nu funcţionează.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns