5 sfaturi ca să cumperi cele mai bune ghete de iarnă

5 sfaturi ca să cumperi cele mai bune ghete de iarnă

0 7449

Din 15 ianuarie, s-a dat oficial startul marilor reduceri, iar în magazine vei găsi produse pentru sezonul rece la prețuri mai mici și cu până la 50%. Și, pentru că zăpada, frigul și ninsorile încă ne amenință, ideal ar fi să te orientezi către încălțămintea de iarnă. Dar atenție! Când cumperi ghetele sau cizmele, va trebui să respecți câteva reguli esențiale. Asta, pentru a te bucura de produse de calitate și pentru a face cu adevărat economie la bani.

ghete de iana magazin1. Compară prețurile! 

În perioada reducerilor, magazinele se bat în oferte care mai de care mai atrăgătoare. Dar nu te lăsa păcălită de aparențe. Pentru că există riscul să iei țeapă. Verifică atent prețurile și eticheta produselor. Pe lângă numele producătorului sau al importatorului, pe lângă menţionarea ţării de provenienţă, eticheta trebuie să arate noul preţ lângă preţul anterior, barat. De asemenea, se acceptă menţiunea preţ nou – preţ vechi lângă sumele corespunzătoare, dar şi menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat. Atenție și modul de calcul al prețurilor noi. Dacă pe etichetă este trecut un anumit procent, poți foarte ușor să-l verifici.

2. Optează pentru magazine de încredere

Încălțămintea de iarnă trebuie să fie, înainte de toate, rezistentă și de calitate. Este recomandat să alegi modele din magazine de încredere și cunoscute, atât fizice, cât și online, de la producători sau firme care comercializează în mod normal astfel de produse. Cu alte cuvinte, evită să cumperi din magazine care vând „de toate”. Și în cazul în care vrei să achiziționezi încălțăminte din magazine online va trebui să procedezi la fel. Caută producători sau distribuitori de încredere. Ca exemplu, putem da magazinul lascarpa.ro, care este specializat numai în comercializarea produselor de încălțăminte și marochinărie. Pe astfel de siteuri trebuie să găsești informații cu privire la cum trebuie să plasezi comanda, la metodele de plată, termenul de livrare al produselor, politica de returnare a acestora și, nu în ultimul rând, adresa magazinului și numărul de telefon.

ghete biker3. Alege încălțăminte comodă!

Primul sfat și cel mai important este să optezi pentru modele care sunt foarte comode. Nu uita că vei merge prin zăpadă, pe gheață sau polei. Nimic nu trebuie să te deranjeze în timpul mersului. Așadar, probează bine încălțămintea în magazin, vezi cât de comode sunt ghetele și cum te simți în ele. Cere vânzătoarei o pereche puțin mai largă, poate chiar cu un număr mai mare față de cât porți tu în mod normal. Iar asta, pentru că nu le vei încălța pe piciorul gol, ci vei purta șosete mai groase. Mare atenție! Ghetele nu trebui să fie fixe pe picior. În caz contrar, dacă stai mult afară, în frig, îți vor îngheța picioarele, pentru că degetele nu se vor putea mișca, iar sângele nu va circula normal. Nu uita că în interiorul încălțămintei trebuie să pătrundă aer. Acesta se va încălzi și-ți va oferi tot confortul de care vei avea nevoie. Mai mult, picioarele se vor aerisi, nu vei transpira, iar pielea va rămâne uscată.

4. Cumpără ghete de calitate!

Încălțămintea pe care o cumperi trebuie să fie de calitate, în așa fel încât să reziste pe parcursul întregului sezon dar și iarna viitoare. Alege ghete din piele naturală, cu talpa solidă și bine lucrată, cusută sau turnată. Este foarte simplu să-ți dai seama dacă talpa este doar lipită. Interiorul încălțămintei este un alt aspect de luat în seamă. Talpa interioară trebuie să fie comodă, iar calapodul să se muleze perfect pe forma piciorului tău. Tocul – în cazul în care este mai înalt – nu trebuie să aibă acel joc față-spate, ci trebuie să stea drept în timpul mersului. În acest fel, îți va oferi stabilitate. Încălțămintea de iarnă trebuie să-ți protejeze gleznele! Dacă ghetele au șireturi, strânge-le bine și vezi dacă oferă suficient suport în zona de jos a piciorului. Dacă nu au șireturi – iar acestea sunt doar pe post de decor și gleznele „joacă” în ghete – evită să cumperi.

ghete de iarna5. Verifică accesoriile!

Și accesoriile ghetuțelor sunt importante: capse, fermoare, lanțuri, nituri etc. Acestea trebuie să fie fixate sau prinse foarte bine. Dacă se vor desprinde sau se vor rupe, nu vei mai putea purta încălțămintea. Este recomandat să alegi modele cu fermoare metalice, deoarece sunt mai rezistente. În cazul în care alegi fermoare din plastic, acestea nu trebuie să fie subțiri pentru că există riscul să se rupă sau să se blocheze când le închizi. Și blănița care căptușește interiorul încălțămintei este foarte importantă. Deși nu este chiar un accesoriu, merită să vorbim despre acest aspect. Trage puțin de ea și vezi dacă se desprinde. În cazul în care ai rămas cu mult puf în mână, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a cumpăra.

Alte sfaturi de care să ții cont

  • Încălțămintea din piele întoarsă trebuie purtată doar dacă afară este uscat pe jos. În cazul în care a plouat sau e zăpadă, acestea se vor umezi foarte repede și se vor murdări. Îți va fi foarte greu să le cureți și, de cele mai multe ori, vor rămâne pătate. Nu mai spunem că umezeala va deteriora materialul care își va pierde din textura sa fină și catifelată, devenind uscat și scorojit.
  • Cizmele tip UGG pot fi încălțate când afară este uscat pe jos și foarte frig. Ca și încălțămintea din piele întoarsă, acestea nu rezistă la umezeală. În schimb, îți vor ține cald la picioare când temperaturile sunt scăzute.
  • Încălțămintea cu toc înalt nu se poartă pe zăpadă, gheață sau polei, chiar dacă ghetele sau cizmele sunt din piele naturală, deci foarte rezistente. Tocul înalt nu-ți oferă suficientă stabilitate, poți aluneca și te poți trezi cu luxații sau chiar fracturi grave.

COMENTARII

Lasă un răspuns