5 sfaturi pentru prosoape de baie pufoase

5 sfaturi pentru prosoape de baie pufoase

0 2399

Ce ne dorim mai mult după o baie relaxantă sau un duș revigorant? Un prosop pufos și moale care să ne mângâie pielea și să ne răsfețe. Dar unele sunt aspre şi ne zgârie, altele au un miros neplăcut chiar dacă sunt curate, iar altele nu absorb deloc apa de pe corp. Mimi îți spune cum trebuie să întreţinem prosoapele de baie pentru a fi curate şi pufoase. Ascult-o pe Mimi!

 

Cum procedăm la prima spălare?

Dacă ai cumpărat un set de prosoape noi, primul lucru pe care trebuie să-l faci când ajungi acasă este să le speli la maşina de spălat folosind un program scurt de spălare. Temperatura apei nu trebuie să fie foarte fierbinte, pentru că materialul nu este pătat, murdar şi nici nu miroase neplăcut. Foloseşte totuşi puţin detergent de rufe şi adaugă o cană de oţet alb. Oţetul le va dezinfecta, va îndepărta urmele de balsam folosite de producător şi va împrospăta ţesătura.

Ai folosit un prosop? Nu-l arunca în coşul de rufe

După ce ai folosit un prosop de baie, este recomandat să nu-l arunci direct în coşul de rufe, alături de alte obiecte de îmbrăcăminte sau lenjerie. Motivul? Pentru că este ud, materialul ar putea mucegăi, prinde miros stătut, îmbâcseşte şi celelalte rufe şi, mai rău, poate dezvolta bacterii. Cum trebuie să procedăm? Înainte de a-l pune în coşul de rufe, prosopul trebuie uscat. Sau, dacă nu, acesta trebuie imediat spălat.

Cât detergent folosim?

Prosoapele de baie se spală separat de celelalte rufe. Pentru că ele nu sunt murdare ci dor trebuie bine igienizate, este indicat să folosim o cantitate mai mică de detergent faţă de cantitatea necesară splării obiectelor de îmbrăcăminte. De data aceasta, foloseşte un program cu o temperatură ridicată. Prosoapele vor fi curăţate cu detergent dar şi foarte bine clătite. Atenţie la clătire! Dacă nu sunt suficient de bine clătite, prosoapele de baie vor rămâne cu urme de detergent în fibre, vor deveni îmbâcsite şi vor prinde miros. Pentru a fi moi şi pufoase, foloseşte de fiecare dată balsam de rufe, dar tot în cantităţi reduse.

Cum se usucă prosoapele de baie?

Imediat ce programul de spălare s-a încheiat, scoate prosoapele şi pune-le la uscat. Dacă vor rămâne în cuva maşinii de spălat, vor prinde un miros neplăcut şi vei fi nevoit să le speli din nou. Este recomandat ca prosoapele să se usuce la balcon, pentru a se aerisi foarte bine. De asemenea, nu le ţine direct în razele soarelui pentru că ţesătura se va decolora. Mai mult, fibrele se vor deteriora, iar prosopul va fi rigid, aspru şi-ţi va zgâria pielea.

Cum întreţinem prosoapele de bucătărie?

În primul rând, trebuie menţionat faptul că nu este indicat să folosim prosoape de bucătărie ci prosoape de unică folosinţă. În cazul în care, totuşi, ai prosoape de bucătărie fabricate din material textil, trebuie să ştii că acestea pot ajunge, dacă nu sunt spălate corespunzător, un adevărat focar de infecţie. Ele adună în ţesătură mulţi microbi, bacterii, umezeală, praf, acarieni, chiar şi spori de mucegai. Prosoapele de bucătărie se spală des, la temperaturi ridicate, de peste 70 de grade Celsius, folosind un cilu de spălare care durează cel puţin o oră. Foloseşte pentru igienizarea lor clor (Vanish) sau oţet alb.

COMENTARII

Lasă un răspuns