5 sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor

5 sfaturi pentru un păr suplu și strălucitor

A venit frigul, iar părul tău necesită o îngrijire specială pentru a nu-și pierde strălucirea și suplețea. Iarna, părul se deshidratează, firele se deteriorează și se pot rupe, părul devine tern și fără volum. Frigul, umiditatea, trecerile bruște de la o temperatură scăzută la una ridicată îl afectează uneori grav. Pentru un păr sănătos trebuie să respecți câteva reguli simple dar care îți vor fi de mare ajutor. Mimi îți spune ce trebuie să faci! Ascult-o pe Mimi!

 

Un păr sănătos presupune un stil de viață sănătos

În primul rând, cea mai importantă condiție pentru ca părul tău să strălucească de frumusețe, este să ai un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Dacă nu-ți menții sănătatea, e clar că și părul tău va avea de suferit. Un stil de viață sănătos, presupune un meniu bogat în nutrienți și vitamine – elemente esențiale pe care le asimilezi din legume și fructe – presupune o viață liniștită, fără stres, fără anxietăți sau depresii. Acesta este primul pas pentru ca podoaba ta capilară să întoarcă toate privirile. Și, pentru că efectele se vor vedea pe termen lung, este cazul să începi cât mai curând cura ta de sănătate.

Usucă părul corect!

În al doilea rând, trebuiesă evităm anumite greșeli pe care le facem în îngrijirea părului. De exemplu, atunci când, după ce l-am spălat, îl uscăm. Cea mai întâlnită greșeală este aceea de a ne usca părul folosind prosopul de baie. Nu este deloc recomandat să freci părul cu prosopul în încercarea de a absorbi surplusul de apă! În acest fel, nu faci decât să deteriorezi firul și să-l rupi. În schimb, îl poți stoarce ușor, cu mișcări blânde. Cum să procedezi? Lasă capul pe spate, prinde părul în coadă și presează-l apoi în palme. Înfășoară prosopul în jurul capului și lasă părul să se usuce natural. Atenție! Prosopul trebuie să fie din bumbac!

 

Nu folosi peria pe părul ud!

O altă greșeală pe care o facem frecvent este atunci când ne pieptănăm. Multe dintre noi, după ce se spală pe cap îi piaptănă părul ud folosind peria. Însă peria nu poate descălci firele rebele și le va rupe. Folosește în pieptăn cu dinții rari, în așa fel încât să nu smulgi părul! Dacă acesta este încâlcit, folosește după spălare un balsam în funcție de tipul tău de păr: fin și drept, creț, ondulat etc. În acest fel, vei da suplețe firelor care vor deveni netede și ușor de pieptănat. Practic, părul nu se va mai încâlci, iar tu nu nei mai avea ce rupe. Cum ne pieptănăm? Iată o întrebare la care nu toată lumea răspunde corect. Un periaj corect al părului se face de jos în sus, începând cu vârfurile părului și terminând cu zona din creștetul capului.

 

Folosește feonul pe părul semi-ud!

Cum ne uscăm părul cu feonul? Există și aici câteva reguli. În primul rând, feonul se folosește doar atunci când părul este semi-ud, în nici un caz ud! Dacă îl folosești pe părul ud, îl vei deshidrata foarte puternic. Temperatura folosită trebuie să fie cât mai apropiată de cea ambientală. De asemenea, nu ține uscătorul foarte aproape de scalp! Vei arde părul, chiar dacă nu îți vei da seama. Feonul trebuie să stea la o distanță de cel puțin 10 centimetri depărtare.

 

Tu de câte ori te speli pe cap?

Și spălatul incorect poate deteriora părul. Unii specialiști susțin că părul ar trebui spălat mai rar, nu imediat după ce ai observat ca s-a îngrășat și nu mai stă când îl coafezi. Motivul este simplu. Scalpul produce sebum și uleiuri naturale care protejează firele, le conferă elasticitate. Însă, reversul medaliei este faptul că părul tău este gras, îmbâcsit, plin de bacterii și celule moarte. Ce este de făcut? Află că poți păstra aceste uleiuri naturale protectoare folosind șampoane ușoare, special destinate fiecărui tip de păr împarte. În acest fel, vei avea un păr curat dar și protejat.

COMENTARII

Lasă un răspuns