5 tratamente naturiste de albire a pielii din zona axilelor

5 tratamente naturiste de albire a pielii din zona axilelor

0 2321

Ai observat că, de la o vreme, pielea din zona axilelor este mai închisă la culoare? Au apărut pete maronii care înainte nu existau? Această problemă, destul de jenantă, poate fi cauzată de o acumulare de celule moarte, de folosirea cremelor epilatoare şi a lamei de ras sau a deodorantelor pe bază de alcool. Şi factorii genetici pot fi de vină. Însă, nu dispera pentru că există tratamente de albire pe bază de produse naturale care funcţionează! Iată mai jos cum să-ţi albeşti pielea de la subraţ!

felii de cartofiFelii de cartof

Îndepărtează coaja unui cartof, iar apoi taie-l pe jumătate. Masează, timp de 5 minute, zona axilelor cu o jumătate de cartof, iar apoi lasă pielea să se usuce. După 15 minute, clăteşte cu apă călduţă. Repetă această operaţiune de două ori pe zi şi vei observa o îmbunătăţire vizibilă: pielea va deveni albă, petele maronii sau mai închise la culoare vor dispărea. Cartoful are proprietăţi de albire şi nu declanşează iritaţii sau alergii. Acelaşi lucru îl poţi face folosind felii de castravete.

lamaieLămâie

Masează blând, cu mişcări circulare zona de la subraţ cu o felie de lămâie. Atenţie! Nu aplica sucul de lămâie pe pielea proaspăt rasă sau epilată! Apoi, aşteaptă 10 minute şi clăteşte cu apă călduţă. Pentru că lămâia este acidă, ca să eviţi eventualele iritaţii, foloseşte, după acest tratament, o cremă calmantă.

bicarbonat de sodiuBicarbonat de sodiu

Şi bicarbonatul de sodiu are proprietăţi de albire, aşadar ar trebui încercat. Amestecă bicarbonat de sodiu cu puţină apă până când ajungi la consistenţa unei paste fine. Aplică această pastă la subraţ şi masează blând pielea pentru câteva minute. Apoi, clăteşte cu apă călduţă. Acest tratament poate fi folosit de câteva ori pe săptămână. Un avantaj în plus îl reprezintă faptul că bicarbonatul de sodiu elimină şi mirosul neplăcut de transpiraţie.

otet de mereOţet de mere

Amestecă puţină făină cu oţet până când ajungi la consistenţa unei paste. Aplică această pastă pe piele după ce faci duş. Aşteaptă timp de 10-15 minute să se usuce, iar apoi îndepărtează pelicula cu apă caldă masând bine. Această operaţiune poate fi făcută de câteva ori pe săptămână.

lapteLapte

Amestecă o lingură de făină cu două linguri de lapte şi o lingură de iaurt. Aplică această pastă pe pielea din zona axilelor şi, după 10-15 minute, clăteşte bine cu apă rece. Repetă tratamentul de câteva ori pe săptămână.

Cum previi apariţia petelor închise în zona de la subraţ

Epilează-te cu ceară şi evită lama de ras. Este primul lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare pentru a evita aspectul maroniu închis al pielii. De multe ori, după ce te epilezi folosind lama de ras, poţi observa rădăcina firelor de păr prin piele. Asta pentru că firele sunt retezate, nu smulse.

În loc să foloseşti o cremă normală pentru ras, optează pentru ulei de cocos. Acest produs naturist va catifela pielea, iar lama de ras va aluneca foarte bine, nelăsând în urmă nici un fir de par.

axile

O dată pe săptămână, exfoliază pielea de la subraţ pentru a elimina stratul de celule moarte depus.

Încearcă să foloseşti deodorante şi antiperspirante bio, care nu conţin chimicale ce îngălbenesc pielea.

Atenţie! Pielea închisă la culoare din zona axilelor poate apărea din cauze genetice dar poate fi şi semnul unor afecţiuni precum acanthosis nigricans, o boală cutanată rară, care se manifestă prin apariţia unor plăci de piele îngroşate şi închise la culoare pe gât, axile şi partea ventrală. Această afecţiune poate fi în strânsă legătură cu o rezistenţă a organismului la insulină, cu excesul de greutate sau dereglări hormonale. Dacă tratamentele naturiste de albire nu dau nici un rezultat, este recomandat să te adresezi unui medic.

COMENTARII

Lasă un răspuns