5 tratamente naturiste pentru durerile de urechi

5 tratamente naturiste pentru durerile de urechi

0 31328

Durerile de urechi apar din cauza unor infecții care trebuie obligatoriu tratate, pentru a nu ne trezi cu complicații și probleme mult mai grave. Însă, îți loc să-ți bombardezi organismul cu medicamente care au și efecte adverse, ai putea încerca tratamente cu produse pe care sigur le ai în cămară. Mimi îți spune ce ai de făcut! Ascult-o pe Mimi!

Infecția urechilor poate fi cauzată de bacterii sau virusuri, iar ca simptome cele mai frecvente sunt inflamațiile și durerile. În cazul în care nu dorești să apelezi la medicamentele obișnuite, pe care le găsești în orice farmacie, poți alege tratamentele naturiste. Uite ce produse te ajută să combați durerea și să vindeci și afecțiunea de care suferi.

 

sare grunjoasa

Sare grunjoasă

Toarnă într-un săculeț din pânză sau într-o șosetă câteva linguri de sare grunjoasă. Așază apoi sarea astfel „împachetată”  în cuptorul aprins și așteaptă până ce se încălzește bine. Scoate săculețul și pune-l în dreptul urechii care te doare. Vaporii degajați  îți vor calma durerile. Însă, dacă acestea persistă ar trebui să consulți medicul.

 

ceapa uscata

Ceapă

Taie o ceapă mică pe jumătate și alege o frunză mai cărnoasă și zemoasă. Taie din ea o mică bucățică și încălzește-o la flacăra aragazului. O poți înfige într-o scobitoare, pentru a-ți fi mai ușor. Când ceapa este caldă (nu fierbinte) trebuie s-o introduci în urechea dureroasă dar nu foarte adânc, pentru a nu rămâne blocată acolo. Zeama care se va scurge îți va lua durerea cu mâna și-ți va trata și infecția.

 

sticla cu otet alb

Oțet alb

Înainte de a merge la piscină, ar trebui să te gândești și la faptul că te-ai putea alege cu o infecție a urechilor. Otita de piscină este o afecțiune frecventă în sezonul estival. Cum să evităm să ne îmbolnăvim? Putem apela la sfaturile bunicii! Înainte de a merge la piscină, prepară o soluție din oțet alb și apă pe care s-o picuri în ambele urechi. Lasă oțetul să acționeze un minut pentru fiecare ureche în parte, iar apoi, pentru îndepărtarea lichidului, folosește bețișoare de urechi. Repetă operațiunea de câteva ori, iar apoi mergi liniștit la bazin!

 

usturoi uscat

Usturoi

Usturoiul ajută la vindecarea infecțiilor dar calmează și durerile. Taie o feliuță subțire dintr-un cățel de usturoi și introdu-o în urechea dureroasă. Usturoiul este foarte cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antibacteriene.

 

sticla cu ulei de masline

Ulei de măsline

Alestecă o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de ulei de arbore de ceai și câteva picături de zeamă de usturoi (pisat). Apoi, toarnă câteva picături în fiecare ureche. Lasă soluția să acționeze câteva minute, iar apoi, pentru îndepărtarea ei, folosește bețișoare de urechi. Repetă tratamentul de mai multe ori pe zi.

COMENTARII

Lasă un răspuns