6 alimente care te îmbătrânesc înainte de vreme

6 alimente care te îmbătrânesc înainte de vreme

Există alimente care ne ajută să ne păstrăm pielea tânără şi sănătoasă, aşa cum există şi alimente care ne distrug iremediabil tenul. Şi uite cum la 25 de ani arăţi de parcă ai avea peste 30. Nu sunt de vină genele moştenite de la părinţi, ci alimentele pe care le consumi şi stilul de viaţă dezordonat pe care îl duci. Iată ce trebuie să excluzi din meniul tău zilnic pentru a-ţi arăta exact vârsta pe care o ai!

sareSodiul în exces reţine fluidele în organism. Vei observa că ţi se umflă mâinile şi picioarele, te îngraşi cu câteva kilograme, iar dimineaţa te trezeşti cu pungi sub ochi şi pleoape umflate. Renunţă la alimentele sărate!

bauturi carbogazoaseBăuturile carbogazoase afectează smalţul dinţilor. Acesta este motivul pentru care ai dantura galbenă sau pătată. Înlocuieşte aceste băuturi cu apă sau consumă-le folosind un pai.

ardei iuteCondimentele precum piperul şi ardeiul iute sunt periculaose pentru sănătatea tenului. Pot declanşa roşeaţă sau rozacee sau pot agrava aceste afecţiuni deoarece dilată vasele de sânge.

carne la gratarToxinele pe care le conţine carnea preparată la grătar distrug colagenul care este secretat în mod normal de piele. Evită să consumi carne la grătar sau prăjită în ulei chiar dacă este carne slabă de pui, curcan sau vită. De asemenea, trebuie să mai ştii că exact acele porţiuni uşor arse care ni se par atât de gustoase sunt şi cele mai periculoase pentru sănătate.

ceai negruCeaiul negru pătează dantura. Dacă obişnuieşti să bei dimineaţa o cană cu ceai negru, renunţă la acest obicei. Încearcă să bei o cană cu lapte.

alcool vinToxinele pe care le conţine alcoolul se metabolizează în ficat, iar rezultatul este apariţia acneei, a roşeţii excesive şi a ridurilor.

COMENTARII

Lasă un răspuns