6 greşeli pe care le faci în îngrijirea părului și care te...

6 greşeli pe care le faci în îngrijirea părului și care te îmbătrânesc

Părul tău se degradează pe zi ce trece şi nimic pare că nu te mai ajută? Ţi-e dor de strălucirea şi supleţea lui de altă dată şi, de cele mai multe ori, îl ţii legat la spate ca să-i maschezi înfăţişarea deplorabilă? Mai mult, tunsoarea, coafura şi culoarea părului tău te îmbâtrânesc înainte de vreme? Este foarte posibil ca să fi făcut, de-a lungul timpului, nişte greşeli în îngrijirea lui, iar acum să suporţi consecinţele. Mimi îţi spune care sunt cele mai des întâlnite erori pe care le comiţi din neştiinţă în îngrijirea podoabei capilare şi care aduc pe chipul tău câţiva ani în plus. Ascult-o pe Mimi!

 

femeie bruneta

1. Foloseşti vopsea de păr foarte închisă la culoare sau foarte deschisă

Părul cărunt este primul semn de îmbătrânire, însă există şi alte culori care aduc pe chipul tău câţiva ani în plus. Potrivit experţilor în hair-styling nuanţele foarte închise sau foarte deschise trebuie evitate, căci nu te vor avantaja deloc. Dimpotrivă. Părul tău trebuie să aibă o culoare naturală. Mai mult, dacă optezi pentru o singură culoare, fie că este vorba de roşcat, castaniu sau negru, află că acestea vor scoate în evidenţă imperfecţiunile feţei şi îţi vor aspri foarte mult înfăţişarea. Ce trebuie să faci? Optează pentru câteva şuviţe sau meşe în culori calde care să cadă natural în jurul feţei şi care să-ţi lumineze chipul şi să-ţi îmblânzească look-ul.

femeie care se tunde

2. Optezi pentru o tunsoare care nu ţi se potriveşte

Tunsorile foarte scurte dar şi părul foarte lung te îmbătrânesc deopotrivă. O tunsoare potrivită ţie trebuie să scoată în evidenţă părţile frumoase ale feţei şi să mascheze eventualele defecte. Dacă îţi doreşti o tunsoare profesionistă, lasă-te pe mâna hairstylist-ului! Acesta va şti ce formă să dea părului tău în funcţie de foma feţei tale şi în aşa fel încât să te întinerească, nu să te îmbătrânească. Acelaşi lucru îl putem spune şi despre coafuri. Atenţie! Până şi o cărare aleasă prost poate aduce câţiva ani în plus pe chipul tău.

produse styling

3. Exagerezi cu produsele de styling

Mult mai importantă decât tunsoarea, coafura şi culoarea vopselei este sănătatea părului tău. Dacă exagerezi cu produsele de styling, părul tău se va deteriora în scurt timp: firele se vor despica, părul va deveni casant, se va rupe, va cădea în cantităţi din ce în ce mai mari, va deveni lipsit de strălucire şi supleţe. Chimicalele pe care le conţin vopselurile, sprayul fixativ, serurile, efectele negative ale plăcii de întins părul, feonul şi ondulatorul sunt cei mai mari duşmani ai podoabei tale capilare. Ce este de făcut? În primul rând, foloseşte şampon şi balsam de păr din ingrediente cât mai naturale, vopseşte-te de cel mult două ori pe an, foloseşte placa şi ondulatorul doar la ocazii speciale, lasă părul să se usuce natural şi evită feonul. De asemenea, este recomandat să recurgi la tratamente care hrănesc firul în profunzime şi îl ajută în procesul de regenerare. Renunţă la coada de cal şi bucle strânse pentru că daunează rădăcinii firului de păr.

palarie de soare

4. Nu-ţi protejezi părul de razele ultraviolete

Pe lângă lipsa de vitamine şi minerale din organism, dezechilibre hormonale şi stres, un alt factor care contribuie la îmbătrânirea prematură a părului este soarele. Expunerea la soare şi, implicit, la acţiunea razelor ultraviolete duce, în timp, la deteriorarea podoabei capilare. Soarele distruge părul în acelaşi fel cum ne distruge pielea. Pentru protecţie, foloseşte produse cu SPF ridicat, tratamente pe bază de antioxidanţi şi acoperă capul cu o eşarfă sau o pălărie.

femeie la coafor

5. Te tunzi rar

O altă greşeală este aceea că, pe lângă faptul că te tunzi rar, o faci şi într-un mod eronat. Tunsoarea corectă presupune îndepărtarea părţii despicate a firului de păr. Deci, o lungime mai scurtă a părului este mult mai recomandată. În acest fel, vei fi sigură că vei scăpa de vârfurile deteriorate. Un păr cu fire despicate arată neîngrijit, pare mult mai subţire, este lipsit de volum şi strălucire. Recomandat este să mergi la hairstylist o dată la două luni  pentru a-ţi păstra sănătatea părului.

femeie mar

6. Nu ai o alimentaţie corectă

O alimentaţie incorectă şi nesănătoasă presupune, de cele mai multe ori, un păr degradat. Este recomandat să consumi foarte multă apă, alimente bogate în nutrienţi, vitamine şi minerale. De asemenea, în dieta ta trebuie să se regăsească Omega 3, antioxidanţi, Biotină/vitamina H, apă şi sulf.

COMENTARII

Lasă un răspuns