6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre apa

6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre apa

O consumam zilnic, dar multi dintre noi nu cunosc cu adevarat care sunt beneficiile apei. Stim ca ne potoleste setea, ca ne hidrateaza organismul si ca fara apa nu am putea supravietui. Si cam atat. Mimi iti spune care sunt unele dintre cele mai importante proprietati ale apei potabile si cum ne protejeaza impotriva anumitor afectiuni. Ascult-o pe Mimi!

 

Cantitatea de apa consumata zilnic, proportionala cu greutatea corpului

Se spune ca fiecare persoana ar trebui sa consume in jur de doi litri de apa pe zi. Insa, nu este o regula generala. Depinde foarte mult de varsta pe care o ai, greutatea pe care o ai dar si de stilul tau de viata: o persoana sportiva, care depune mult efort fizic ar trebui sa consume mai multa apa fata de o persoana care nu este chiar atat de activa. Ca sa-ti dai seama care este cantitatea pe care trebuie s-o bei zilnic trebuie sa stii ca 30 ml de apa pe kilogram sunt suficienti pentru o hidratare normala a organismului.

O hidratare corecta mentine organismul sanatos

Apa ajuta organismul sa-si pastreze sanatatea in extrem de multe feluri: regleaza temperatura corpului, hidrateaza pielea, ajuta la eliminarea toxinelor, ajuta in procesul de digestie, mentine vascozitatea sangelui la parametri normali, etc.

Hidratarea previne anumite afectiuni

Apa ne ajuta sa prevenim constipatia si infectia urinara. De asemenea impiedica imbatranirea prematura a pielii pastrand-o moale, elastica si catifelata. Apa previne anumite infectii si alergii pastrand umiditatea mucoasei nazale, mucoasei gatului si a ochilor.

Hidratarea se face si prin consumul de fructe, legume si alte alimente

Ca sa te hidratezi corespunzator, est indica sa bei apa. Insa, trebuie sa stii ca organismul isi ia necesarul de fluide si din fructele, legumele sau alimentele pe care le consumi zilnic. De exemplu, daca vei manca pepene sau struguri, s-ar putea sa nu mai simti nevoia de a bea apa. vara, cand afara este foarte cald, daca nu ai la tine o sticla cu apa poti consuma cu incredere fructe. Organismul va fi hidratat si va functiona la capacitate maxima. Apa se regaseste in rosii, castraveti, pepene,telina.

Apa te ajuta sa slabesti

Exista foarte multe modalitati de a pacali foamea. Una dintre acestea este consumul de apa inainte de masa. Vei vedea ca senzatia de foame se va mai domoli iar tu vei  manca mai putin. Apa te ajuta sa slabesti dar intr-un mod indirect. Desi este o idee destul de controversata, specialistii au demonstrat faptul ca, daca bei apa rece, organismul arde pana la 70 de calorii pe zi. Motivul? Organismul depune un anumit efort pentru a aduce apa consumata la temperatura sa normala. Consuma energie, arde calorii!

Apa imbunatateste circulatia sangelui

Ai auzit despre dusurile scotiene? Este vorba despre alternarea apei calde cu cea rece. La inceput s-ar putea sa ti se para destul de neplacut dar, dupa ce-ti obisnuiesti organismul vei avea numai de castigat. Aceasta modalitate de a folosi apa la dus ajuta la circulatia sangelui, iti fortifica organismul facandu-l mult mai rezistent la boli. Apa rece reduce si inflamatiile, se foloseste cu succes in cazul entorselor, loviturilor.

 

Rio Bucovina sustine Legea Apei

Rio Bucovina, unul dintre cei mai mari producători de apă îmbuteliată din România, susţine iniţativa Legea Apei, prin care se cere modificarea actualei legislaţii, în sensul etichetării corecte şi complete a apei îmbuteliate, precizând şi cantităţile de nitraţi pe care apa le are în componenţă.

Rio Bucovina a inclus informaţii despre cantitatea de nitraţi şi nitriţi încă de anul trecut, pe toate etichetele de apă minerală naturală Bucovina. Astfel, pentru apa plată, cantitatea de nitraţi este de 5.01 mg/l, în timp ce apa carbogazificată are în compoziţie 2.37 mg nitraţi/l, iar nitriţii, pentru ambele tipuri de apă minerală naturală, sunt sub 0,05 mg/l (date înscrise pe etichetă, conform analizelor Societăţii Naţionale a Apelor Minerale din România – SNAM).

 

Limita admisa de nitrati este de 50 mg/l

Conform legislaţiei în vigoare, limita maximă admisă pentru nitraţi este de 50 mg/l. Cu o concentraţie de 5,01 mg nitraţi/l, apa minerală naturală plată Bucovina se situează cu mult sub această limită, fiind certificată de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului Alfred Rusescu pentru a fi folosită în alimentaţia sugarilor şi copiilor mici.

Mai mult decât atât, Rio Bucovina propune ca toţi producătorii care comercializează apă recomandată pentru prepararea hranei bebeluşilor, să menţioneze pe etichetă şi cantitatea de fluoruri din compoziţie. Aceasta cerinţă este în conformitate cu actuala lege a apei, care stipulează ca apa minerală naturală recomandată consumului regulat al sugarilor şi copiilor sub 7 ani să nu aibă o concentraţie de fluor mai mare de 1,5 mg/l. Apa minerală naturală necarbogazificată (plată) Bucovina conţine un procent de 20 de ori mai mic decât cel maxim admis, respectiv de 0,048 mg/l.

Apa minerala Bucovina are pH-ul egal cu cel al sangelui

Apa minerală naturală Bucovina îşi are originea în zăcăminte subterane din Vatra Dornei, situate în zone de tip rezervaţie naturală, izolate de orice activitate umană, de unde izvorăşte în mod natural. Prin conţinutul său echilibrat de minerale şi compoziţia completă a elementelor, apa minerală naturală plată Bucovina asigură exact mineralizarea de care avem nevoie zilnic, pH-ul de 7,35, egal cu cel al sângelui uman, marchează o apă uşor alcalină, optimă consumului permanent.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns