6 moduri în care să foloseşti lămâia în ritualul tău de frumuseţe

6 moduri în care să foloseşti lămâia în ritualul tău de frumuseţe

0 1383

Este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii însă are efecte miraculoase şi atunci când este folosită în ritualul zilnic de frumuseţe. Mimi îţi spune cum te ajută sucul de lămâie în îngrijirae tenului, a părului, a unghiilor şi a danturii. Ascult-o pe Mimi!

 

 

 

 

1. Remediu împotriva acneei şi a punctelor negre

Lămâia are proprietăţi antifungice şi antibacteriene fiind un remediu des folosit pentru eliminarea acneei şi a punctelor negre. Ce trebuie ă faci? Amestecă o linguriţă de miere de albine cu câteva picături de suc de lămâie şi aplică masca pe faţă, în zonele cu probleme. Dacă vrei să urmezi tratamentul peste noapte, renunţă la mierea de albine şi foloseşte doar sucul de lămâie. Tamponează tenul cu suc de lămâie folosind un disc demachiant.

2. Elimină petele de pe faţă şi pistruii

Lămâia ajută la îndepărtarea petelor roşii şi brune de pe faţă, înlăturând chiar şi pistruii. Acidul citric pe care îl conţine curăţă tenul, îl dezinfectează şi îl albeşte. Dizolvă un vârf de cuţit de zahăr în două linguri de suc de lămâie şi tamponează faţa zilnic cu această soluţie. Tratamentul trebuie să dureze câteva săptămâni.

3. Albeşte dantura

Ţi se pare că dinţii tăi s-au pătat şi s-au îngălbenit? Foloseşte pentru albirea danturii zeamă de lămâie! După ce te-ai spălat cu pastă de dinţi, aşa cum procedezi în mod normal, înmoaie periuţa în suc de lămâie şi freacă uşor dantura mai ales în zonele în care smalţul este afectat. În doar câteva zile, vei observa diferenţa. Dinţii tăi vor fi mult mai albi! Atenţie! Tratamenul trebuie urmat doar câteva zile pe lună pentru ca acidul să nu afecteze smalţul.

4. Recomandată în îngrijirea tenului gras

Sucul de lămâie îndepărtează excesul de sebum secretat de piele şi, astfel, este recomandat mai ales femeilor cu tenul gras. Acidul citric echilibrează pH-ul pielii şi producţia de sebum, fiind un foarte bun tonifiant. Prepară o soluţie din două linguri de suc de lămâie, două linguri de vodka, o lingură de apă distilată. Înmoaie un disc demachiant în această soluţie şi tamponează faţa în zona bărbiei, a frunţii şi nasului.

5. Păstrează sănătatea unghiilor

Ai unghiile fragile, casante, se rup uşor şi, din acest motiv, nu le poţi păstra niciodată prea lungi? Încearcă un tratament cu suc de lămâie amestecat cu puţin ulei de măsline. Ţine degetele pentru cinci minute în această compoziţie, iar apoi îndepărtează surplusul cu un disc demachiant, masând bine fiecare deget în parte. Astfel, vei ajuta soluţia să pătrundă în piele în zona cuticulelor care se vor înmuia şi vor fi foarte uşor de îndepărtat.

6. Lămâia elimină mătreaţa

Mătreaţa este o afecţiune a scalpului cu care se confruntă foarte multe persoane. Dacă nici un tratament nu funcţonează, încearcă un remediu natural pe bază de suc de lămâie. Îţi poţi face singură şamponul pe care să îl foloseşti: amestecă suc de lămâie, ulei de cocos, ulei de măsline şi miere de albine. Masează cu această compoziţie scalpul, aşteaptă apoi 10 minute şi, la sfârşit, spală-te pe cap cu şamponul tău obişnuit.

COMENTARII

Lasă un răspuns