6 motive ca să mănânci ciocolată neagră

6 motive ca să mănânci ciocolată neagră

1 1577

Aproape nimeni nu-i poate rezista. Şi pe bună dreptate, căci, pe lângă faptul că e delicioasă, ciocolata neagră este benefică pentru organism. Conţine antioxidanţi, previne afecţiunile cerebrale şi cardiace şi asigură organismului necesarul de vitamine şi minerale. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să consumi ciocolată neagră, în locul altor dulciuri. Mimi îţi spune tot ce trebuie să ştii! Ascult-o pe Mimi!

 

Ajută la scăderea tensiunii arteriale

Studiile au arătat că un consum moderat de ciocolată neagră de două, trei ori pe săptămână ajută la scăderea tensiunii arteriale. Ciocolata neagră ajută la circulaţia sângelui şi ajută la prevenirea formării cheagurilor. De asemenea, un consum moderat previne artroscleroza (rigidizarea arterelor).

Previne atacul cerebral

Ciocolata neagră creşte fluxul de sânge la nivelul creierului, îmbunătăţind funcţia cognitivă şi previne apariţia atacului cerebral. De asemenea, ciocolata neagră conţine elemente care au un efect pozitv asupra stării tale de spirit. În componenţa ei se regăseşte feniletilamina – o substanţă chimică ce este generată de creier şi care ne face să ne îndrăgostim. Feniletilamina din ciocolata neagră ajută creierul să elibereze endorfine. Aşadar, un consum moderat te va face să te simţi fericit. În componenţa ei intră şi cafeina, dar în cantităţi mult mai mici decât cele care se regăsesc în cafea.

Controlează nivelul de zahăr din sânge

Ciocolata neagră păstrează sănătatea vaselor de sânge şi a arterelor, prevenind bolile circulatorii. De asemenea, ne protejează de diabetul de tip 2. Flavonoidele din ciocolata neagră ajută celulele să funcţioneze în mod normal, iar organismul reuşeşete astfel să utilizeze insulina în mod eficient. Ciocolata neagră are, de asemenea, un indice glicemic foarte mic ,asta însemnând că nu va produce dezechilibre ale nivelului de zahăr din sânge.

 

bucati de ciocolata neagra pe fundal alb

Conţine antioxidanţi

Ciocolata neagră conţine extrem de mulţi antioxidanţi, o cantitate dublă faţă de cea care se regăseşte într-un pahar de vin roşu. Antioxidanţii ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, care, altfel, ar distruge celulele. Radicalii liberi sunt vinovaţi de îmbătrânirea prematură a organismului dar şi de apariţia cancerului.

Ajută la întărirea smalţului dinţilor şi calmează tusea

Ciocolata neagră conţine teobromină, o substanţă care ajută la întărirea smalţului dinţilor. Asta înseamnă că, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul apariţiei cariilor. Teobromina este şi ea un stimulent, dar nu la fel de puternic precum cafeina. Studiile au demonstrat faptul că acest element ajută la vindecarea tusei.

Conţine vitamine şi minerale

Ciocolata neagră conţine un număr extrem de mare de vitamine şi minerale care ajută sistemul imunitar al organismului. În ciocolată vom găsi zinc, potasiu, cupru, magneziu, fier. Cuprul şi potasiul previn atacurile cerebrale şi dar şi afecţiunile cardiovasculare. Fierul protejează organismul împotriva anemiei, iar magneziul elimină riscul apariţiei diabetului de tip 2, a afecţiunilor inimii şi reglează tensiunea arterială. Zincul este important în anihilarea radicalilor liberi, ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar  şi a sistemului reproducător, creşte rezistenţa la efortul fizic şi are rol decisiv în detoxifierea organismului prin funcţionarea optimă a ficatului.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns