6 motive pentru care ar trebui să dormi goală

6 motive pentru care ar trebui să dormi goală

De multe ori, când suntem obosiți, nu ne dorim altceva decât să ne îmbrăcăm în pijamalele noastre călduroase, iar apoi să ne băgăm în pat pentru un somn bun. Știai însă că, dacă dormi goală, acest lucru este benefic sănătății tale? Uite de ce ar trebui să renunți la haine în timpul somnului.

1. Să dormi goală ajută la secreția hormonului de creștere

Aproape cu toții dormim îmbrăcați în pijamale, mai ales în anotimpul rece. Însă, îmbrăcămintea și, implicit, o temperatură mai ridicată a corpului, împiedică secreția hormonului creșterii. Acesta ajută mușchii să se dezvolte, elimină riscul apariției diabetului și a bolilor cardiace, stimulează sistemul imunitar și favorizează densitatea osoasă. Tot hormonul de creștere previne și apariția obezității.

2. Ajută la scăderea nivelului de cortizol

Este important ca noaptea temperatura corpului să nu fie una ridicată. O temperatură mai scăzută diminuează nivelul cortizolului. Dacă acesta este ridicat, somnul ne este perturbat, iar peste zi ne crește pofta de mâncare. Mai mult, ne este dezechilibrată și dorința sexuală. Iată un motiv în plus ca să dormi goală!

3. Ajută la păstrarea tinereții

O temperatură mai scăzută a corpului pe timp de noapte ajută la echilibrarea nivelului de melatonină și a hormonilor anti-îmbătrânire. Este confortabil să dormi în pijamale călduroase, însă acest lucru împiedică organismul să ajungă la temperatura normală pe care o are în timpul nopții. Dacă renunți la haine în timpul somnului, lași pielea să respire în voie, eviți transpirația și, astfel, și anumite afecțiuni dermatologice.

4. Ajută la creșterea încrederii în tine

Sunt persoane care nu sunt mulțumite de corpul lor însă, dacă dormi goală, în cele din urmă te vei accepta așa cum ești. Îți vei însuși micile defecte, dar vei ajunge să-ți apreciezi și calitățile, cele pe care, poate, nu le vedeai înainte.

5. Vei avea o relație de cuplu armonioasă

Dacă dormi goală lângă iubitul sau soțul tău, contactul dintre voi doi va elibera hormonul denumit ocytocină – hormonul dragostei. Viața voastră sexuală se va îmbunătăți, dacă mai era era cazul.

6. Dacă dormi goală, eviți anumite afecțiuni ginecologice

Pentru a se putea dezvolta, bacteriile care cauzează infecțiile vaginale au nevoie de un mediu cald și umed. Dormind în pijamale călduroase, crești riscul apariției acestora. Dacă, dimpotrivă, dormi dezbrăcată, părțile tale intime nu vor mai avea de suferit.

COMENTARII

Lasă un răspuns