6 reguli de aur în organizarea spațiului din locuință

6 reguli de aur în organizarea spațiului din locuință

Apartamentele în care locuim sunt mici și înghesuite, iar spațiul este pentru fiecare dintre noi cea mai mare provocare. Însă, dacă știi cum să-l folosești corect și cum să-l organizezi, vei vedea că locuința ta va fi una foarte aerisită. Iată mai jos 6 reguli pe care să le respecți!

1. Ai cumpărat un obiect nou? Renunță la unul vechi!

În cazul în care ai cumpărat, de exemplu, un televizor nou, încearcă să scapi de cel vechi, chiar dacă încă funcționează. Vinde-l, câștigă un ban și eliberează-ți și casa de lucrurile inutile, pe care nu le vei mai folosi de acum înainte. Trebuie să știi că atunci când aduci în locuință un obiect nou, altul trebuie să dispară. Dacă nu, spațiul pe care îl ai la dispoziție va deveni din ce în ce mai mic, iar casa ta – nefuncțională. Aruncă ce este de aruncat și dacă acest lucru este posibil.

2. Vrei mai mult spațiu? Reorganizează dulapurile și cămara!

De cele mai multe ori, dulapurile de haine, cele din bucătărie, rafturile și cămara nu sunt corect organizate. Astfel, pierzi spațiu important, pe care ai putea să-l folosești într-un mod inteligent. Indiferent că vorbim despre bucătărie, dormitor sau living, lucrurile pe care le folosești rar trebuie depozitate pe rafturile cele mai joase și pe cele de sus. Pe de altă parte, obiectele pe care le utilizezi zilnic, fie că vorbim despre haine, oale sau farfurii, trebuie să stea pe rafturile din mijloc. În acest fel, vei ajunge rapid la ele.

3.Cumpără cutii de depozitare doar dacă ai loc unde să le ….depozitezi!

Crezi că niște cutii de depozitare mai mici sau mai mari te vor ajuta să-ți organizezi spațiul corect? S-ar putea să te înșeli! Dacă nu ai loc unde să le pui în primul rând pe ele, nu ai făcut nimic! Dimpotrivă! Îți aglomerezi casa și mai mult! Înainte de a merge la cumpărături, inspectează cu atenție locuința și găsește un loc pentru acestea. În caz contrar, vei scăpa de anumite lucruri care îți ocupă casa, dar te vei trezi cu altele.

pantofi

4. Etichetează!

Etichetele lipite pe cutii, borcane și alte recipiente în care păstrezi diverse obiecte te vor ajuta să găsești imediat lucrurile de care ai nevoie, fără a răscoli întreaga casă. Lipește etichete pe recipientele în care ții făina, mălaiul, zahărul, orezul sau diverse condimente. De asemenea, etichetate ar trebui să fie și cutiile în care păstrezi încălțămintea: sandale, pantofi, pantofi sport etc.

5. Optează pentru spații de stocare digitale

O bibliotecă plină că cărți este visul multora dintre noi. Dar ce te faci dacă nu ai o bibliotecă atât de încăpătoare sau nu ai deloc spațiu pentru ea? Recurgi la un compromis și îți citești cărțile preferate pe internet sau le stochezi digital în calculator sau tabletă. Și cu muzica poți proceda la fel: păstrează melodiile pe un stick, în memoria externă a calculatorului. La fel și filmele: în loc să ai rafturile pline cu DVD-uri, mai bine stochezi fișierele video în calculator.

6. Aruncă cutiile!

Dacă acum cinci ani ai cumpărat un calculator, un DVD player sau alte produse electronice, ar trebui să te gândești serios să renunți la cutiile în care au fost ambalate. Pentru că acum nu-ți mai folosesc la nimic. Cutiile produselor care au ieșit din termenul de garanție nu-ți vor mai fi cerute de reprezentanții magazinului, în cazul în care se defectează și vrei să le returnezi din simplul motiv că nimeni nu ți le va mai primi înapoi. Dacă le păstrezi în ideea în care, la un moment dat te vei muta și vei avea nevoie de ele, află că firmele de relocare îți oferă cutii de transport.

COMENTARII

Lasă un răspuns