6 remedii naturiste pentru îndepărtarea punctelor negre

6 remedii naturiste pentru îndepărtarea punctelor negre

0 1611

Praful, noxele, impurităţile, sebumul şi transpiraţia sunt factorii care influenţează apariţia punctelor negre. Dacă deja te confrunţi cu o astfel de problemă, află că există remedii simple şi la îndemâna oricui. Mimi îţi dă 6 soluţii pentru un ten curat, proaspăt şi strălucitor pe timp de vară! Ascult-o pe Mimi!

 

1. Suc de lămâie

O soluţie uşoară şi la îndemâna oricui este sucul de lămâie, pe care îl avem cu toţii în bucătărie. Lămâile conţin vitamina C care acţionează asupra punctelor negre, albindu-le. Stoarce câteva picături de lămâie pe un disc demachiant, tamponează şi freacă uşor zonele afectate ale feţei. Aşteaptă apoi ca tenul să se usuce şi clăteşte cu apă călduţă. Repetă zilnic această operaţiune timp de două săptămâni şi vei observa diferenţa.

2. Lapte bătut

La fel ca şi lămâia, şi laptele bătut te poate ajuta să elimini punctele negre apărute pe faţă. Diferenţa dintre cele două produse este că laptele bătut nu-ţi dă senzaţia de arsură (aşa cum se întâmplă cu lămâia care este acidă). Amestecă patru linguri de lapte bătut cu două linguri de suc de roşii. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 15 minute. Acidul lactic din laptele bătut reduce procesul de pigmentare a feţei, conferă luminozitate şi prospeţime pielii. Dacă nu ai lapte bătut, poţi folosi lapte natural. Înmoaie un disc demachiant în lapte şi tamponează faţa în zonele afectate. Aşteaptă 15 minute să acţioneze, iar apoi clăteşte faţă cu apă rece. Repetă procedura de două ori pe zi timp de patru sau cinci săptămâni. Poţi, de asemenea, să prepari o mască din lapte şi miere şi albine pe care să o aplici pe faţă şi să o laşi să acţioneze timp de 10 minute.

3. Fulgi de ovăz

Pudra de fulgi de ovăz este un remediu foarte eficient pe care ar trebui să-l încerci pentru eliminarea punctelor negre. Acest tratament exfoliază pielea, înlătură celulele moarte şi impurităţile. Odată cu acestea sunt îndepărtate şi punctele negre. Cum trebuie să procedezi? Răşneşte sau pisează foarte fin fulgi de ovăz şi amestecă pudra cu zeamă de lămâie până când se ajunge la consistenţa unei paste grunjoase. Aplică masca pe faţă şi gât, masează blând şi las-o să acţioneze până când se usucă. Clăteşte apoi faţa cu apă călduţă. Repetă această procedură o dată sau de două ori pe săptămână.

4. Migdale

10 migdale se se lasă în lapte peste noapte, iar apoi îndepărtează pieliţa. Miejii se pisează cât mai fin şi se amestecă cu o linguriţă de pudră de lemn de santal şi cu o jumătate de linguriţă de miere de albine. Amestecă ingredientele până când obţii o pastă fină şi aplică-o pe faţă. Aşteaptă 30 de minute, iar apoi clăteşte cu apă călduţă.

5. Lemn de santal

Şi pudra de lemn de santal este un remediu bun împotriva punctelor negre. Produsul se găseşte în magazinele care comercializează produse naturiste, deci este foarte uşor de găsit. Amestecă pudra de lemn de santal cu glicerină şi apă de trandafiri. Dacă nu ai apă de trandafiri, poţi folosi lapte sau miere de albine. Aplică pasta pe zonele afectate ale pielii şi las-o să acţioneze timp de câteva minute. Clăteşte apoi faţa cu apă călduţă. Repetă tratamentul zilnic până când punctele negre dispar definitiv.

6. Cartofi

Nu ai crede, dar şi cartofii curăţă tenul, îndepărtează impurităţile şi punctele negre. Nu trebuie decât să cureţi un cartof de coajă, iar apoi să-l tai felii. Aplică mai multe felii pe zonele afectate ale feţei (frunte, nas, bărbie) şi aşteaptă 10 minute. Apoi, clăteşte faţa cu apă călduţă. De asemenea, poţi da un cartof prin răzătoare, iar apoi îl poţi amesteca cu miere de albine.

COMENTARII

Lasă un răspuns