6 reţete de cocktail-uri pentru Valentine’s Day

6 reţete de cocktail-uri pentru Valentine’s Day

0 2781
cocktails

Se apropie Ziua Îndrăgostiților, iar fluturii din stomac abia așteaptă să primească atenția cuvenită. Și, pentru că de la an la an suntem în căutare de idei inedite pentru a ne surprinde jumătatea, ce ar putea fi mai inspirat decât un cocktail preparat special pentru persoana iubită? Mimi îţi prezintă câteva reţete de cocktailuri preparate de băieţii de la Barmania. Ascult-o pe Mimi!

 

Cu un amestec unic de ingrediente care emană culoare, bucurie, plăcere, pasiune, o băutură personalizată se poate transforma în cea mai frumoasă declarație de dragoste sau…în cel mai seducător flirt. Pentru a ne pregăti simțurile, Barmania ne recomandă câteva rețete savuroase pentru o zi de neuitat.  Dintre ingrediente nu lipsesc fructul pasiunii, lichiorurile cuceritoare, șampania și afrodiziacele recunoscute. Ornate cu mentă, ardei roșu sau fulgi de ciocolată, cocktail-urile dau gustul sărbătorii alături de persoana iubită și pot fi secretul unei zile pline de zâmbete, emoții și declarații cu inimioare.

 

barmaniada

                                                                                              PASSION ME

 

Metodă de preparare: Se pisează ghimbirul cu zahărul, se adaugă piureul obţinut din fructul pasiunii, se completează cu vodka şi gheaţă şi se amestecă energic în shaker. Se strecoară într-un pahar Flute, răcit în prealabil şi se completează cu şampanie. Se parfumează cu coaja de portocală.

Ingrediente:

Ghimbir – 2-3 rondele

Zahăr vanilat – 1 linguriţă

Suc de lămâie – 20 ml

Piure de fructul pasiunii – 20 ml

Vodka de vanilie – 20 ml

Şampanie – top

 

barmaniada

                                                                                    DARK BERRY MARTINI

 

Metodă de preparare: Se pisează căpşunile împreună cu siropul de zahăr într-un pahar Boston, se adaugă celelalteingrediente şi gheaţa şi se amestecă puternic în shaker. Se strecoară într-un pahar Martini, răcit în prealabil şi ornat pe margine cu fulgi de ciocolată. Paharul se ornează cu o căpşună.

Ingrediente:

Căpşuni/zmeură – 3-4 bucăţi

Sirop de zahăr – 10 ml

Suc de lămâie – 20 ml

Lichior de căpşuni – 20 ml

Vodka infuzată cu ciocolată – 50 ml

 

barmaniada

                                                                          SPICE CHOCOLATE MARTINI

 

Metodă de preparare: Se pisează chili împreună cu zahărul vanilat într-un pahar Boston. Se adaugă celelalte ingrediente şi gheaţa şi se amestecă puternic în shaker. Se strecoară într-un pahar Martini, răcit în prealabil. Se ornează cu ardei roşu, ciocolată şi o frunză uscată de tutun.

Ingrediente:

Chili – 3-4 bucăţi

Vodka infuzată cu ciocolată – 50 ml

Lichior de banane – 20 ml

Zahăr vanilat – 1 linguriţă

Suc de lămâie – 15 ml

 

barmaniada

                                                                              LOVE AT FIRST SIGHT

 

Metodă de preparare: Se pisează menta împreună cu căpşunile, siropul de zahăr şi sucul de lămâie, se adaugă celelalte ingrediente şi gheaţa pisată şi se amestecă energic în shaker. Se ornează cu mentă şi căpşuni.

Ingrediente:

Mentă – 12 frunze

Căpşuni – 3 bucăţi

Suc de lămâie – 20 ml

Sirop de zahăr – 20 ml

Gin – 50 ml

Suc de fructe de pădure – 30 ml

 

barmaniada                                                                                    FLIRTINI

 

Metodă de prepare: Se pisează ananasul împreună cu siropul şi sucul de lămâie, se adaugă vodka,  lichiorul de portocale şi gheaţa şi se amestecă energic în shaker. Se strecoară într-un pahar Flute răcit în prealabil şi se parfumează cu coaja de lămâie.

Ingrediente:

Ananas proaspăt – 3-4 bucăţi

Sirop de caramel – 10 ml

Suc de lămâie – 10 ml

Vodka – 30 ml

Lichior de portocale – 15 ml

Şampanie – top

 

barmaniada                                                                                               XOXO

 

Metodă de preparare: Se pisează mandarina împreună cu zahărul şi sucul de lime. Se adaugă celelalte ingrediente, gheaţa şi se amestecă energic în shaker. Se ornează cu boboc de trandafir.

Ingrediente:

Gin – 50 ml

Apă de trandafiri – 20 ml

Mandarină proaspătă – 1/2

Zahăr vanilat – 1 linguriţă

Suc de lime – 15 ml

 

COMENTARII

Lasă un răspuns