6 sfaturi ca să te bucuri de cea mai bună cafea din...

6 sfaturi ca să te bucuri de cea mai bună cafea din lume

0 14642

Cafea amară sau cu puţin zahăr, aromată, cu lapte şi spumă cremoasă. Un adevărat deliciu cu care te răsfeţi în fiecare zi. Îţi sună cunoscut? Află că băutura ta preferată îţi poate transforma dimineţile în momente cu adevărat magice dacă ştii cum să o prepari ca un adevărat profesionist. Iată câteva secrete care te vor ajuta să te bucuri de cea mai bună ceaşcă de cafea!

cafea zambareata1. Un espressor de calitate pentru o cafea cu “fiţe”

Cei mai mulţi dintre noi ne preparăm cafeaua la ibric sau la filtru. Sunt cele mai ieftine variante de a bea o cafea bună în fiecare dimineaţă. Însă, aminteşte-ţi şi de gustul inconfundabil al cafelei pe care o savurezi în oraş. Cremoasă, cu spumă pufoasă, cu lapte, cu diferite arome se-ţi lasă gura apă! Şi aminteşte-ţi de câte ori ţi-ai dorit să-ţi pregăteşti şi tu astfel de bunătăţi acasă la tine. Ce ţi-a lipsit mereu? Un espressor!  Însă, dacă te hotărăşti să achiziţionezi un astfel de aparat, va trebui să fii foarte atentă la câteva detalii! Ca să nu iei ţeapă!

Atenţie la preţuri – În primul rând, trebuie să ştii că espressoarele cu adevărat bune, precum cele de aici, îţi cer o anumită investiţie financiară. Da, ai ghicit, costă destul de mult! În general, preţul unui astfel de aparat porneşte de la câteva sute de lei şi ajunge la câteva mii de lei. Deci, nu te lăsa păcălit! Dacă vei găsi produse care ţi se par ieftine, cu mult sub preţul pieţei, gândeşte-te de două ori înainte de a face achiziţia. S-ar putea să dai banii pe un aparat care se va defecta în următoarele luni şi pe care vei fi nevoit să-l arunci la gunoi. Atenţie! Nu trebuie să cumperi cel mai scump produs ci aparatul care îţi satisface pe deplin nevoile. Aici depinde foarte mult de gusturile fiecăruia dintre noi şi de cum ne place să bem cafeaua.

espressor saeco philips.ro

Tipuri de espressoare – Nu te vom bombarda cu multe informaţii tehnice dar trebuie să ştii, totuşi, care sunt tipurile de aparate de cafea pe care le găseşti în magazine. Este obligatoriu să cunoşti modul lor de funcţionare dacă vrei să le utilizezi corect şi în deplină siguranţă. Astfel, vei găsi espressoare manuale, semiautomate, automate şi super-automate. Evident, preţurile diferă în funcţie de modelul pentru care optezi. Aparatele manuale sunt cele mai ieftine şi, prin urmare, au şi un sisitem de funcţionare extrem de simplu. Practic, după ce torni apa în rezervor şi cafeaua în recipientul special, acţionezi un mâner, iar cafeaua se scurge direct în ceaşca ta. La polul opus se află aparatele automate şi super-automate care îţi prepară cafeaua dorită instantaneu: nu trebuie decât să apeşi un buton. De asemenea, în magazine vei găsi modele care au râşniţă încorporată, deci nu va trebui să te mai chinui să macini înainte cafeaua. La fel, vei găsi produse speciale pentru capsule cu cafea instant.

Alege firme de renume – Nu cumpăra astfel de produse din orice magazin pe care îl întâlneşti în drum. Espressoarele de cafea sunt aparate electrocasnice care ar trebui achiziţionate numai de la firme renumite, branduri cunoscute şi mari producători. Noi am găsit pe acest site câteva oferte care îţi garantează siguranţă şi calitate. În caz contrar, este foarte posibil să te trezeşti cu un produs de calitate îndoielnică sau chiar contrafăcut. Şi uite cum ai aruncat banii pe geam!

Alege în funcţie de performanţa aparatului – Evident, cu cât aparatul este mai performant, cu atât mai bine. Însă, şi preţul acestuia va fi pe măsură. Ce trebuie să urmăreşti? Optează pentru un aparat care încălzeşte rapid apa, care este dotat cu pompă pentru presiune, care este destinat atât cafelei boabe cât şi celei măcinate şi care prezintă funcţia de decalcifiere/autocurăţare.

Acum, că ai aflat care sunt cele mai importante aspecte la care trebuie să fii atentă pentru a cumpăra cel mai bun espressor, iată câteva sfaturi în plus pentru o cafea cu adevărat savuroasă:

lingura cafea2. Nu cumpăra cafea la vrac!

Indiferent că o prepari la ibric, la filtru sau la espressor, cafeaua trebuie cumpărată ambalată şi de la firme producătoare renumite. Motivul? Cafeaua vărsată, poate fi contaminată cu aflatoxine – substanţe cancerigente care pot îmbolnăvi ficatul. De asemenea, cafeaua vărsată poate conţine cadmiu sau cupru. Mai mult, ar trebui să ne ferim de cafeaua măcinată care se vinde la vrac pentru că aceasta este foarte uşor de falsificat: în loc de cafea, riscăm să consumăm năut, fasole prăjită sau coji de cafea prăjite.

cafea boabe3. Optează pentru cafea boabe!

Evită cafeaua măcinată şi alege cafeaua boabe. Însă şi aici va trebui să respecţi câteva reguli. Nu cumpăra boabe la vrac deoarece au fost prăjite cu foarte mult timp în urmă şi şi-au pierdut aroma. În schimb, este recomandat să alegi boabe de cafea păstrate în vid, în pungi sau cutii şi produsă de firme de renume.

cutii depozitare cafea4. Păstrează cafeaua proaspătă!

După ce ai cumpărat boabele de cafea, acestea trebuie păstrate într-un recipient închis ermetic, într-un loc ferit de lumină şi răcoros. Atenţie! Boabele de cafea nu trebuie să fie expuse la aer deorece îşi vor pierde rapid aroma. De asemenea, cafeaua nu trebuie ţinută într-un mediu umed. Evită deci s-o păstrezi în frigider. Pune borcanul pe raftul unui dulap de bucătărie.

rasnita cafea5. Macină cafeaua acasă!

Pentru a-şi păstra aroma şi propeţimea, boabele de cafea ar trebui măcinate acasă la tine, folosind o răşniţă. Cum spuneam mai sus, nu cumpăra cafea măcinată care se vinde la vrac. Şi un truc de care să ţii cont: boabele ar trebui răşnite cu puţin timp înainte de a o prepara băutura. Asta dacă nu ai un espressor dotat cu funcţie de măcinare, care va face această operaţiune în locul tău.

robinet apa6. Nu folosi apă de la robinet!

Apa pe care o foloseşti contribuie decisiv la aroma şi gustul cafelei. Recomandat este să eviţi să foloseşti apa de la robinet deoarece aceasta este tratată cu diferite substanţe printre care şi clor. Gustul cafelei va fi alterat. Ce poţi face? Foloseşte apă plată, proaspătă, curată şi filtrată de impurităţi.

COMENTARII

Lasă un răspuns