6 sfaturi ca să tratezi tenul afectat de cuperoză

6 sfaturi ca să tratezi tenul afectat de cuperoză

0 3191

Te-ai trezit într-o dimineaţă cu tenul roşu şi crezi că ai putea să ai cuperoză? Dacă nu ştii foarte bine ce înseamnă cuperoza, iar denumirea ei doar îţi pare cunoscută şi o asociezi instinctiv cu un ten roşiatic, este momentul să afli exact ce presupune această afecţiune dermatologică. Specialiştii Nomasvello îţi spun tot ce trebuie să ştii. Mimi a aflat toate noutăţile! Ascult-o pe Mimi!

Ce este şi de ce apare cuperoza?

Cuperoza este o afecţiune dermatologică ce apare, în special, în cazul tenurilor sensibile, deschise la culoare – albe, uscate, seboreice, cu pielea subţire şi foarte puţin elastică şi, în general, afectează persoanele cu vârste între 30-50 de ani. Cuperoza se caracterizează prin apariţia unor vinişoare roşii la nivelul pielii şi se manifestă în urma acţiunii mai multor factori precum factori externi (vânt, ploaie, temperaturi extreme). De asemenea, moştenirea genetică poate juca şi ea un rol important (în general, vorbim despre persoane hipertensive, cu piele sensibilă). De vină pot fi şi dereglările hormonale, obiceiurile alimentare nesănătoase, prăjelile, mâncărurile prea grase, fumatul, consumul excesiv de alcool).

6 sfaturi şi metode de tratament

Evită apa rece şi fierbinte – Apa este un bun prieten, dar şi un duşman. Atenţie mare! Evită apa fierbinte sau prea rece. În plus, evită exfoliantele foarte puternice care îţi sensibilizează şi mai mult tenul.

Foloseşte creme cu factor de protecţie solară – Nici soarele nu îţi este cel mai bun prieten, decât luat în „doze” potrivite. În plus, cel puţin pe timp de vară, este absolut obligatoriu să foloseşti creme cu factor înalt de protecţie împotriva razelor ultraviolete. Specialiştii recomandă un SPF de minimum 30.

Alege cosmeticele potrivite – Evită pe cât posibil cosmeticele cu mirosuri puternice, fardurile sau produsele noi despre care nu ştii cum reacţionează pe tenul tău. Nu este acum momentul să faci experimente şi să încerci ceva nou. Cu o singură excepţie: doar dacă produsele respective îţi sunt recomanate de medicul dermatolog, singurul în măsură să-ţi spună cu exactitate dacă ai sau nu cuperoză şi care sunt produsele cele mai indicate pentru tine. Dacă încă nu ai ajuns la cabinetul unui specialist, alege pentru hidratarea pielii o cremă ce conţine extract de gălbenele.

ten cuperoza

Consultă-te cu farmacistul – Întreabă farmacistul sau medicul dermatolog despre produsele speciale dedicate tenului afectat de cuperoză. Specialiştii te pot îndruma către produse care au rol de stimulare a circulaţiei sângelui. Sunt recomandate produse cosmetice care conţin vitaminele E, A, C care întăresc tonusul şi refac elasticitatea.

Respectă o alimentaţie sănătoasă – Acordă ceva mai multă atenţie alimentaţiei. Preferabil nu doar acum, în perioada în care te confrunţi cu probleme ale tenului, ci în fiecare zi. Evită prăjelile, grăsimile, condimentele foarte puternice, mâncarea de tip fast-food. În schimb, consumă cât mai multe legume şi fructe proaspete.

Încearcă tratamentul LED+Esthetic de la Nomasvello – Persoanele predispuse la o astfel de afecţiune pot apela la tratamente specializate de hidratare sau antirid, ce ajută la obţinerea unui ten întinerit, prin restabilirea prospeţimii, feminităţii, fineţii şi luminozităţii pierdute. În centrele Nomasvello şedinţele sunt personalizate şi se realizează în funcţie de caracteristicile fiecărui client, fiind recomandate pentru toate tipurile de piele deci, implicit, şi pentru tenul afectat de cuperoză. De exemplu, tratamentul LED+Esthetic ce are proprietatea de a emite lungimi de undă diferite, vizualizate prin diferite culori luminoase. Prin combinaţia acestora se pot realiza diferite tratamente pentru a îmbunătăţi aspectul feţei, gâtului, decolteului şi a mâinilor.

COMENTARII

Lasă un răspuns