6 sfaturi pentru cizme impecabile în această iarnă. Trucuri pe care nu...

6 sfaturi pentru cizme impecabile în această iarnă. Trucuri pe care nu le ştiai

0 1331

Ploile, zăpada, umezeala şi noroiul prin care eşti obligată să calci mai mereu atunci când ieşi afară din casă îţi distrug încălţămintea, uneori iremediabil. Materialul din care sunt confecţionate cizmele, ghetele sau botinele, indiferent că vorbim despre piele naturală sau sintetică, se pătează, se zgârie, se usucă, se decolorează, se crapă, iar aspectul va fi cel al unei perechi de încălţăminte vechi şi scâlciate. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont dacă vrei ca cizmele tale de iarnă să arate impecabil pe durata întregului sezon!

 

1. Curăţă cizmele cu lapte!
Pielea lăcuită este vedeta materialelor pentru pantofi, cizme şi botine, însă pe suprafaţa netedă şi lucioasă se pot observa chiar şi cele mai mici pete. Pentru o curăţare rapidă şi perfectă foloseşte cu încredere laptele! Mai întâti, elimină murdăria grosieră cu o cârpă umedă din bumbac, apoi, după ce materialul s-a uscat perfect, tamponează-l cu un disc demachiant înmuiat în lapte călduţ. Freacă uşor, cu mişcări blânde şi circulare întreaga suprafaţă a încălţămintei, iar apoi, după ce laptele a pătruns în material, foloseşte un luciu pentru pantofi.

2. Dresuri din naylon pentru un plus de strălucire
Pielea netedă este folosită pentru aproape orice tip de pantofi şi trebuie să reziste la programul tău zilnic. Pentru curăţare se ia o cârpă sau o perie moale cu care elimini murdăria grosieră. Apoi, materialul se întreţine cu grijă, folosind pastă de ceară solidă, emulsie hidratantă şi spray-uri. Trucul secret: pielea se lustruieşte cu un dres din naylon pentru un plus de strălucire.

3. Gumă de şters pentru tălpile din cauciuc
Şi talpa încălţămintei se curăţă, nu-i aşa? Pentru materialele din cauciuc se foloseşte apă şi săpun, iar dacă murdăria şi petele inchise la culoare nu au dispărut, foloseşte o gumă de şters. Freacă talpa viguros şi îi vei reda culoarea sa iniţială. O talpă pătată, închisă la culoare din cauza murdăriei acumulate în timp va da impresia că eşti o femeie neglijentă. Asta, mai ales atunci când participi la un eveniment, pantofii tăi sunt impecabili la suprafaţă însă talpa este neagră de murdărie.

cizme iarna 1

4. Nisip pentru pisici ca să îndepărtezi mirosul neplăcut
Din când în când, încălţămintea trebuie aeristă pentru îndepărtarea mirosului neplăcut. Scoate cizmele pentru câteva ore în balcon sau în aer liber, departe de razele directe ale soarelui şi când afară nu este umezeală. Dacă mirosul persistă, încearcă următorul truc: umple două şosete vechi cu nisip pentru pisici, înnoadă-le bine, îndeasă-le în cizme şi lasă-le acolo peste noapte. Nisipul va îndepărta mirosul neplăcut, iar a doua zi dimineaţă vei avea o încălţăminte care va mirosi a proaspăt. În locul nisipului poţi pune bicarbonat de sodiu.

5. Păstrează încălţămintea pe calapod
Pentru ca forma ghetelor, pantofilor, cizmelor, botinelor etc. să rămână intactă, foloseşte calapoade. De asemenea, pentru păstrarea formei poţi îndesa în încălţăminte şi ziare sau hârtie mototolită. Păstrează încălţămintea în pantofar sau pe rafturile unui dulap, în cutii.

6. Nu usca cizmele la temperaturi înalte
Încălţămitea umedă nu se usucă niciodată la temperaturi ridicate – pe calorifer sau deasupra aragazului. Sub nici o formă nu usca materialul folosind uscătorul de păr! Altfel, pielea se va deteriora rapid, se va usca excesiv, se va “strânge” şi se va crăpa. De asemenea, pielea naturală şi cea sintetică nu rezistă în razele directe ale soarelui! Se va păta şi decolora!

COMENTARII

Lasă un răspuns