7 afecţiuni care se văd pe faţa ta. Uite cum „citesc” doctorii...

7 afecţiuni care se văd pe faţa ta. Uite cum „citesc” doctorii bolile de care suferi!

Anumite afecțiuni decare suferi nu trebuie să doară și nici să te facă să te simți rău. Mai mult, unele dintre ele nu necesită investigații complexe. Dimpotrivă. Medicul le poate observa doar privindu-te atent la o simplă consultație de rutină. Uite ce boli poate citi pe fața ta!

1. Piele şi buze uscate

Pielea şi buzele uscate sunt cel mai comun semn al deshidratării organismului, dar pot indica şi alte probleme de sănătate mai grave, precum disfuncţii ale glandei tiroide (hipotiroidă) sau diabet. Printre simptome hipotiroidei se numără senzația de frig, excesul în greutate și oboseala. Printre simptomele diabetului se numără senzația de sete, urinarea frecventă și vederea încețoșată.

2. Pilozitate facială

Pilozitatea facială și mai ales excesul de păr în zone precum maxilarele, bărbia și buza superioară poate fi asociată sindromului ovarelor polichistice, un dezechilibru hormonal care se produce în corpul tău – nivelul de hormoni masculini este ridicat.

femeie frumoasa

3. Pete moi, galbene pe pleoape

Este vorba, mai exact, despre mici pustule galbene, care apar pe pleoape și care conțin colesterol. Persoanele care suferă de o astfel de afecțiune prezintă un risc mai mare să dezvolte de boli de inimă. În urma unui studiu efectuat în Danemarca, în anul 2011, la care au participat aproape 13.000 de persoane, s-a descoperit faptul că aproximativ 4% dintre participanții cu astfel de probleme au prezentat un risc mai mare cu 70% de a dezvolta ateroscreloză, față de persoanele care nu prezentau pete galbene pe pleoape.  Mai mult, aceleași persoane au prezentat un risc mai mare cu 50% de a avea un atac de cord.

4. Pungi sub ochi

Dacă ai pungi sub ochi, este posibil să suferi de alergie cronică. Vasele de sânge se dilată foarte tare, iar în cele din urmă se fisurează sau se sparg. Însă, pielea din jurul orchilor este foarte fină, astfel că se se va lăsa și vor apărea și cearcăne de culoare roșu închis sau albastre-vineții.

femeie care se uita in oglinda

5. Asimetrie facială

Asimetria facială poate fi semnul unui atac cerebral care urmează se întâmple. Pacienții au spus medicilor că, în timp ce se priveau în oglindă, fața lor părea diferită. Sau, nu puteau zâmbi așa cum o făceau de obicei. Ei au mai descris și o senzație de amorțire a anumitor părți ale feței. Dacă observi aceste simptome, sună de urgență la 112.

6. Decolorarea sau o colorare anormală a tenului

Paloarea excesivă a feței poate fi un semn de anemie, în timp ce un ten gălbui poate indica o afecțiune a ficatului. Buzele sau unghiile vineții pot spune medicului că suferi de boli de inimă sau de plămâni.

afectiune piele

7. Mâncărimi ale pielii

Mâncărimile pielii, iritațiile și umflăturile roșii ar putea indica o afecțiune autoimună în care organismul reacționează violent la gluten. O pată roșiatică în zona pomeților sau în zona nasului poate indica lupus – o boală autoimună. Roșeața tenului poate, de asemenea, spune unui medic faptul că suferi de alergii, eczeme sau rosacee.

COMENTARII

Lasă un răspuns