7 alimente care îți îmbunătățesc memoria. Uite ce ar trebui să incluzi...

7 alimente care îți îmbunătățesc memoria. Uite ce ar trebui să incluzi în meniul zilnic!

0 1402

Îți este cunoscută expresia „memorie de elefant”? Află că, odată cu înaintarea în vârstă, scade și capacitatea memoriei, însă acest lucru poate fi prevenit prin consumul  regulat al anumitor alimente. Sunt recomandate cele bogate în acid folic, vitamina B6 și vitamina B12. Uite ce ar trebui să conțină meniul tău!

 

 

 

 

varza

1. Varză

Varza este o sursă excelentă de acid folic. Acidul folic este cel care scade nivelul unui aminoacid denumit homocisteină. Acest element duce la degenerarea vaselor de sânge și afectează memoria. Varza trebuie consumată proaspătă. Frunzele se toacă mărunt, se adaugă câteva picături de ulei de măsline, puțin piper și foarte puțină sare.

oua

2. Ouă

Ouăle sunt foarte bogate în proteine dar conțin și o mare cantiate de vitamina B6 și B12. Acestea sunt esențiale pentru o bună activitate cerebrală. Rezultatele unui studiu recent au arătat faptul că persoanele care au o carență de vitamina B6 și B12 au o memorie mult mai slabă față de cele care au un nivel crescut de vitamine în sânge. Ouăle se consumă fierte, nu ochiuri!

broccoli

3Broccoli

Broccoli este bogat în antioxidanți, acid folic și vitamina B6. Un studiu efectuat de specialiștii de la Harvard  a demonstrat faptul că persoanele care au consumat, de-a lungul timpului, broccoli, spanac și semințe de muștar au o memorie mult mai bună decât cele care au consumat alt gen legume. Broccoli trebuie gătit în aburi. Dacă îl fierbi, își va piede foarte multe vitamine, minerale și elemente nutritive.

capsune

4. Căpșune

Căpșunele sunt o sursă excelentă de antocianină, un antioxidant care, potrivit studiilor efectuate, ajută la menținerea tonusului cerebral și îmbunătățește memoria. În plus, căpșunele mențin sănătatea celulelor și a neuronilor și ajută la irigarea optimă cu sânge a creierului. Aceste fructe conțin vitamina B6 și acid folic.

vin rosu

5. Vin roșu

Evident, o cantitate prea mare de vin are efecte negative în ceea ce privește memoria însă, consumat în cantități moderate, vinul roșu – bogat în antioxidanți – ajută la îmbunătățirea acesteia.

cafea

6. Cafeaua și ceaiul

Cercetătorii din cadrul Universității din Innsbruck (Austria) au descoperit faptul că o doză moderată de cafeină îmbunătățește performanțele memoriei. Dacă nu ești un fan al cafelei, poți consuma ceaiuri care conțin cafeină.

somon

7. Somonul

Somonul este bogat în acizi grași Omega3 care ajută foarte mult memoria dar și toate funcțiile creierului. Studiile au demonstrat faptul că, dacă mâncăm somon cel puțin o dată pe săptămână, riscul de a ne fi afectată, în timp, memoria, este cu 10% mai mic decât în cazul persoanelor care nu mănâncă regulat pește.

COMENTARII

Lasă un răspuns