7 alimente toxice care pot declanşa cancer. Uite ce să nu mai...

7 alimente toxice care pot declanşa cancer. Uite ce să nu mai mănânci!

0 1938

Ştiai că alimentele pe care le consumi îţi pun zilnic în pericol sănătatea? Chimicalele pe care le conţin, coloranţii alimentari, aromele artificiale, cantitatea exagerată de sare şi grăsimi saturate sunt principalii vinovaţi ai apariţiei multor boli printre care şi cancerul. Iată topul celor mai periculoase alimente pe care nu ar trebui să le mai consumi.

cafea cu zahar1. Zahărul

Zahărul este, după părerea multor medici şi specialişti în nutriţie, duşmanul numărul unu al sănătăţii tale. Se află la originea multor afecţiuni printre care diabetul şi obezitatea. Zahărul afectează, de asemeanea, funcţiile pancreasului, ale ficatului, sistemul digestiv dar şi sistemul nervos. Consumat în cantităţi mari, zahărul poate fi un factor declanşator al mai multor tipuri de cancer. Atenţie, însă! Zaharurile care se regăsesc în fructe, legume şi miere sunt benefice sănătăţii, cu condiţia să fie consumate cu moderaţie.

faina alba2. Făina albă

Aparent inofensivă, făina albă are cam acelaşi efect asupra organismului ca şi zahărul. Ea perturbă buna funcţionare a pancresului şi dezechilibrează nivelul insulinei. Modul în care este fabricată făina albă afectează nutrienţii şi fibrele pe care le conţin boabele de grâu. Astfel că, această făină are o valoare nutritivă foarte mică.

femeie hamburger3. Hamburgerii

Alimentele semipreparate precum hamburgerii îţi pun în pericol sănătatea ori de câte ori le consumi. Asta, pentru că mâncarea de tip fast food conţine carne procesată, sodiu şi grăsimi saturate. Astfel de preparate sunt pline de e-uri, chimicale, coloranţi şi arome care pot declanşa boli ale ficatului, obezitate, dezechilibre hormonale şi cancer.

salam4. Mezelurile

Carnea procesată precum mezelurile conţine o cantitate foarte mare de nitraţi şi sodiu, pe lângă grăsimi saturate, e-uri, coloranţi şi arome artificiale. Nitriţii şi sodiul sunt substanţe foarte periculoase pentru sănătate și pot declanşa multe afecţiuni, printre care și cancer. Potrivit specialiştilor de la „American Institute for Cancer Research” consumul frecvent de mezeluri creşte riscul apariţiei cancerului de colon. Nitraţii, odată digeraţi, se transformă în nitriţi, iar aceştia duc la formarea nitrosaminei, o substanţă cancerigenă foarte periculoasă.

gogosi5. Gogoşile

Toate ingredientele pe care le conţin gogoşile sunt periculoase şi ar trebui evitate. Gogoşile au în componenţa lor zahăr alb, făină albă şi grăsimi saturate: un cocktail extrem de toxic pentru sănătatea organismului. Pe de altă parte, zahărul şi grăsimile saturate pot duce la afecţiuni cardiace şi diabet.

cipsuri6. Cipsurile

Cipsurile sunt cartofi prăjiţi la temperaturi extreme şi conţin o substanţă cancerigenă cunoscută sub denumirea de acrilamidă. Potrivit specialiștilor de la Universitatea Clack din Massachusetts, acrilamida se face vinovată de apariţia a mii de cazuri de cancer în America. Cipsurile sunt foarte bogate în grăsimi saturate şi conţin o cantitate exagerată de sare. Consumul frecvent duce la creşterea tensiunii arteriale şi a nivelului de colesterol rău. Astfel, există riscul apariţiei afecţiunilor cardiace şi a accidentelor vasculare cerebrale. Potrivit unui studiu publicat în anul 2005, în revista Cancer Science, o alimentaţie bogată în sare poate duce al apariţia cancerului gastro-intestinal.

supa la conserva7. Supele la plic

Foarte mulţi dintre noi considerăm că supele la plic  sunt pline de vitamine, minerale şi nutrienţi şi sunt benefice sănătăţii. Total greşit! Motivul? Atât supele la plic cât şi cele la conservă conţin foarte multă sare. O porţie de supă la conservă, de exemplu, poate conţine până la 890 de miligrame de sare, adică cantitatea care îţi este necesară pe parcursul unei zile întregi. Însă, organismul mai primește sare și in alte alimente pe care le consumi. Deci, nicelul acesteia, este mai ridicat decât ar trebui în mod normal. Sodiul reţine apa şi lichidele în organism, iar acest lucru perturbă buna funcţionare a inimii şi poate creşte tensiunea arterială.

COMENTARII

Lasă un răspuns