7 greșeli comune pe care le faci când folosești mascara

7 greșeli comune pe care le faci când folosești mascara

0 1823

Nu există femeie care să nu își dorească gene lungi și curbate, care să îi scoată în evidență privirea. Însă, de multe ori, când aplicăm mascara, genele devin încărcate, se lipesc între ele și sunt total lipsite de volum. Nu da vina pe produsul folosit, este foarte posibil ca tu să greșești! Mimi îți spune 7 greșeli pe care le faci atunci când aplici mascara pe gene. Ascult-o pe Mimi!

 

Aplici în prea multe straturi

De mult ori, se întâmplă să nu fim mulțumite de aspectul genelor și, astfel, avem tendința de a mai aplica un strat de mascara. Iar apoi, încă unul. Șiăncă unul. Este o greșeală foarte des întâlnită pe care nu ar trebui s-o mai faci! Pentru că o cantitate prea mare de rimel pe gene face ravagii în aceea ce privește aspectul tău. Genele devin foarte încărcate și se lipesc între ele. Folosește doar două straturi de  mascara.

Tubul de rimel a „prins” aer

Ai tendința de a introduce foarte des peria în tubul de mascara? O altă greșeală comună! Iar asta pentru că, odată cu introducerea periuței în tubul de mascara, acesta din urmă se umple cu aer. Iar aerul usucă și deteriorează produsul care, în cele din urmă, nu mai poate fi folosit.

Folosești mascara expirată

De multe ori, se întâmplă ori să cumpărăm produse de machiaj care și-au depășit termenul de valabilitate, ori să le folosim fără să ne dăm seama și după expirarea acestora. Trebuie să știi că rimelul are un termen de valabilitate de aproximativ trei luni. Verifică din când în când data inscriptonată pe ambalaj pentru a nu folosi un produs învechit. Motivul pentru care rimelul are un termen de valabilitate atât de scurt este simplu: tubul devine un mediu propice dezvoltării bacteriilor, iar dacă folosești produsul după ce a depășit termenul de garanție, riști infecții, iritații și puruit.

Aplici mascara numai pe vârfurile genelor

Nu aplica mascara doar pe vârful genelor, ci cât mai de la rădăcină. Astfel, le vei putea alungi și curba. Înclină capul pe spate ținând privirea înainte și încearcă să aplici rimelul corect de la bază către vârfuri. Nu uita de gnele din colțul ochilor.

Nu folosești un ondulator de gene

Nu te speria de ondulatorul de gene! Este folosit de toate vedetele pe care le vezi la televizor. Folosește cu încredere un ondulator de gene înainte de a aplica rimelul. Vei vedea diferența!

Te grăbești

Graba strică treaba. Rimelul trebuie aplicat încet și cu mișcări ușoare. Dacă te grăbești, te vei păta pe piele. În acest caz, rimelul se îndepărtează cu destul de mare efort și minuțiozitate.

Nu te demachiezi corect

Rimelul se îndepărtează cu produse demachiante speciale, nu cu orice cremă pe care o ai la îndemână. Când te demachiezi, asigură-te că ai șters orice urmă de mascara. Aplică produsul pe un disc demachiant și șterge ușor până când nu mai rămâne nici o pată de culoare pe bumbac.

COMENTARII

Lasă un răspuns