7 greşeli pe care le faci atunci când foloseşti maşina de spălat...

7 greşeli pe care le faci atunci când foloseşti maşina de spălat vase

O maşină de spălat vase îţi va uşura mult viaţa în bucătărie şi te va ajuta să economiseşti apă. Însă, dacă nu o foloseşti corect, o transformi, fără să-ţi dai seama, într-un obiect electrocasnic inutil. Mimi îţi spune 7 dintre cele mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când foloseşti maşina de spălat vase. Ascult-o pe Mimi!  

 

 

 

Nu încarci complet maşina de spălat cu vase

Nu este deloc eficient să pui la spălat doar câteva vase. Înainte de a o utiliza este recomandat să umpli maşina de spălat cu farfurii, pahare, căni etc. Foloseşte-te de întreaga sa capacitate! În caz contrar, vei fi nevoită să speli mai des, consumând mult mai multă energie electrică.

 

Speli la maşină vase din fier şi cupru

În timp ce unele vase pot fi puse fără probleme în maşina de spălat , altele ar trebui spălate la mână, fiind confecţionate din materiale mai sensibile. Vesela din fier şi cupru, de exemplu, este recomandat s-o speli la chiuvetă.

 

Pui în maşină vase murdare de resturi de mâncare

Să pui în maşina de spălat oale pe fundul cărora s-au lipit resturi alimentare este o mare greşeală! Pune-le mai întâi la înmuiat, în chiuvetă.

 

Supraîncarci maşina de spălat vase

Chiar dacă te grăbeşti şi îţi doreşti ca vasele tale să fie cât mai repede curate, ca scoase din cutie, trebuie să eviţi să supraîncarci maşina! Dacă faci acest lucru să nu te mire faptul că unele farfurii, recipiente mai mici, furculiţe sau cuţie vor rămâne murdare pe alocuri.

 

Nu speli vasele imediat după ce ai luat masa

După ce ai luat masa, parcă nu mai ai nici un chef să te agiţi să pui vasele la spălat. Ai vrea să-ţi faci siesta însă farfuriile lăsate murdare se vor curăţa mai greu dacă le laşi nespălate cu orele. Resturile de mâncare se vor lipi, la fel şi petele de arsură  sau grăsime. Fă-ţi un obicei în a spăla imediat vasele după ce ai terminat de mâncat.

 

Foloseşti prea mult detergent

Să nu ai impresia că o cantitate foarte mare de detergent va ajuta în procesul de curăţare al veselei. Dacă pui prea mult detergent, în interiorul maşinii de spălat se va forma foarte multă spumă, extrem de greu de îndepărtat. Dacă pui prea puţin, atunci vasele tale nu se vor curăţa foarte bine. Indicat este să foloseşti cantitatea pe care o recomandă producătorul.

 

Speli la maşina de spălat vase obiecte delicate

Pahare din cristal sau farfuriile din porţelan nu se spală la maşina de spălat. Este recomandat să le cureţi manual, la chiuvetă pentru a evita orice risc. Dacă setezi eronat maşina de spălat, este posibil ca acestea să se crape sau chiar să se spargă.

COMENTARII

Lasă un răspuns