7 greşeli pe care le faci în ritualul tău de frumuseţe

7 greşeli pe care le faci în ritualul tău de frumuseţe

0 1127

Fiecare femeie îşi urmeză propriul ritual de frumuseţe. Însă, dorind să ne facem bine, uneori, fără să vrem, dăm greş, iar rezultatele pot fi devastatoare! Jurnaliştii de la divinecaroline.com ne spun care sunt şapte dintre cele mai nesănătoase obiceiuri pe care le avem atunci când vine vorba despre frumuseţe şi îngrijire corporală. Mimi a aflat toate noutăţile! Ascult-o pe Mimi!

 

 

pensula farduri

Foloseşti perii pentru machiaj vechi şi murdare

Nu luăm în considerare acest aspect dar o pensulă sau o perie murdară îţi poate provoca iritaţii ale tenului şi chiar acnee. În timp, dacă nu este igienizată, pensula adună în perii săi urme de pudră, fond de ten, praf, bacterii care se dezvoltă în mediu umed (în cazul în care ţii trusa de machiaj în baie) şi celule moarte.  Practic, ajunge un adevărat focar de infecţie!

Ce-i de făcut? Schimbă peria o dată pe lună, iar în acest timp spal-o cu apă şi săpun şi las-o să se usuce bine. Ţine pensulele şi periile departe de umezeală şi în ambaleje special destinate lor.

 

fata somn

Nu te demachiezi înainte de a te culca seara

Una dintre cele mai mari greşeli pe care le poţi face! Fie uiţi, fie eşti prea obosită, fie te gândeşti că nu are ce să ţi se întâmple rău. În cursul zilei, tenul tău se comportă ca un burete care absoarbe noxe, praf, impurităţi. Machiajul, de asemenea, îţi este şi el un duşman căci nu lasă tenul să respire, îl încarcă foarte tare (mai ales dacă foloseşti fond de ten sau pudră). Peste noapte, pielea se reface după „bombardamentul” de peste zi însă, dacă nu te demachiezi, nu ai cum s-o ajuţi să se regenereze. Astfel, va îmbătrâni înainte de vreme, va avea un aspect îmbâcsit şi ridat.

Ce-i de făcut? Cumpără produse demachiante speciale pentru faţă, buze şi ochi şi nu sări peste această etapă din ritualul tău de frumuseţe! Foloseşte produse cosmetice de calitate. Chiar dacă te vor costa puţin mai mult, ştii că te poţi baza pe ele.

 

machiaj ochi

Nu-ţi demachiezi corect ochii

Un demachiaj corect presupune o curăţare în profunzime a feţei dar şi a pleoapelor. De multe ori, îţi spui că nu contează dacă rimelul nu s-a şters în întregime sau dacă încă se mai observă o linie fină de creion dermatograf pe pleoape. Bine că s-a dus restul machiajului! Total greşit! Ochii trebuie protejaţi la fel cum îţi protejezi întreaga faţă. Uneori, necesită chiar o îngrijire mult mai atentă!

Ce-i de făcut? Foloseşte creme demachiante delicate, care să nu-ţi irite pleoapele. Este recomadat să nu foloseşti rimel waterproof, căci acest produs se şterge destul de greu.

 

exfoliere ten

Exfoliezi prea des tenul

Nu este nici un secret faptul că o cremă exfoliantă curăţă tenul în profunzime şi îi redă luminozitatea înlăturând stratul de celule moarte. Însă, ce-i mult, câteodată strică! Exfolierea tenului nu se face zilnic şi nu cu orice produs îţi vine la îndemână, deoarece rişti să te iriţi foarte tare. Tenul se înroşeşte, iar vasele fine de sânge se pot sparge.Tenul nu trebuie să fie agresat!

Ce-i de făcut? În funcţie de tipul de ten pe care îl ai (sensibil, cu cuperoză, acneic etc) alege crema exfoliantă potrivită! Este indicat să foloseşti produse uşoare, light care să fie blânde cu pielea. Nu masa puternic!

 

crema solara

Uiţi de crema de protecţie solară

Să pleci la plajă şi să nu foloseşti cremă solară este deja inconştienţă. Însă, se întâmplă şi la case mai mari! Razele UV îţi atacă pielea care îmbâtrâneşte înainte de vreme, se ridează, se pătează şi, în cele mai nefericite dintre cazuri, te poţi trezi chiar cu cancer. Aşa că, de ce să rişti?

Ce-i de făcut? Alege o cremă pentru plajă cu un grad cât mai ridicat ridicat de protecţie solară! Foloseşte crema de fiecare dată după ce ai ieşit din apă. Atenţie la termenul de valabilitate al produsului! În cazul în care loţiunea este expirată ea nu te va mai proteja de acţiunea negativă a razelor UV.

 

creion ochi

Foloseşti un creion de ochi prea ascuţit

Un creion dermatograf foarte ascuţit îţi va irita pleoapele, te va zgâria sau se va rupe. Foloseşte un dermatograf cu vârful rutund şi mina moale, uşor cremoasă. Astfel, îţi vei prooteja ochii de eventualele mici leziuni.

Ce-i de făcut? O variantă ar fi să foloseşti creioane retractabile, cu mină rotundă. Alege produse de la firme consacrate pentru a fi sigură că sunt de calitate.

 

ingrijire dcolteu

Neglijezi decolteul

Ca şi faţa, decolteul necesită o îngrijire atentă. Asta pentru că, în zona decolteului pielea este foarte sensibilă şi trebuie protejată. În caz contrar, se va „lăsa”, se va rida, iar look-ul va fi unul inestetic.

Ce-i de făcut? Foloseşte o cremă de corp nutritivă şi masează decolteul cu mişcări circulare. Vei pune astfel sângele în mişcare, iar acesta va oxigena pielea care îţi va menţine aspectul ferm şi sănătos.

COMENTARII

Lasă un răspuns