7 lucruri care îți influențează starea de bine. Nici nu te-ai fi...

7 lucruri care îți influențează starea de bine. Nici nu te-ai fi gândit!

0 1434

Ți s-a întâmplat vreodată să fii anxios, nervos și chiar deprimat fără să ai vreun motiv anume? Tuturor ni s-a întâmplat să avem și zile mai proaste. Și, de cele mai multe ori, nici nu căutăm motivele pentriu care ne simțim rău. Află că ele există și îți pot influența starea de bine fără să bagi de seamă! Mimi îți spune 7 lucruri care îți afectează negativ starea de bine, optimismul și încrederea în tine. Nu te-ai fi gândit la asta! Ascult-o pe Mimi!

 

Anxietatea poate fi contagioasă

Este primul lucru pe care trebuie să-l știi: dacă ești înconjurată de persoane anxioase, depresive, negativiste, la un moment dat vei prelua din starea lor și vei uita să mai zâmbești. Este dovedit științific faptul că o starea negativă a celor din jur este contagioasă și până și cel mai optimist și vesel om din lume poate fi atins de ea. Evită oamenii care îți alimentează sentimentele rele. Fugi de ei cât poți!

 

O zi de stat în soare. E de bine sau de rău?

Știm cu toții că o zi frumoasă, însorită, ne dă o stare de bine. Suntem mai optimiști, mai veseli, mai încrezători și energici, însă, atenție! Statul prelungit la soare ne afectează în mod negativ. Nu este surprinzător faptul că o zi toridă de vară – canicula – ne face mai nervoși și mai agitați. Și nici măcar nu ne dăm seama. Dacă ne întreabă cineva, nici măcar nu putem spune ce ne-a stricat ziua.

 

Culorile ne afectează starea de bine

În subconștient facem asocieri între anumite culori și anumite evenimente care s-au petrecut în viața noastră sau anumite persoane pe care le cunoaștem sau le-am întâlnit la un moment dat. Și suntem direct afectați. De exemplu, culoarea roșie este asociată cu pericolul sau pasiunea, cu focul sau sângele. Negrul ne duce cu gândul la noapte și întuneric și intrăm, fără să vrem, într-o stare latentă, mai puțin activă.

 

Rețelele sociale

Se știe că statul foarte mult pe Internet, mai ales pe rețelele sociale, ne poate afecta negativ. Un cuvânt spus de cineva, o neînțelegere,  o părere mai puțin bună a altuia despre noi, o ceartă…toate acestea ne pot declanșa anxietatea. Ne simțim lezați, jigniți, neînțeleși și, cel mai rău, vulnerabili.

 

Obiceiurile alimentare 

Starea de bine este afectată și de dieta de zi cu zi. Surprinzător, nu? Află că este adevărat! O dietă echilibrată și sănătoasă ne meține în formă atât fizic cât și psihic. Consumă mai multe legume și fructe, alimente bogate în proteine de calitate, cereale integrale și evită cărnurile grele, zahărul, sucurile acidulate sau fast food-ul. Nu mânca înainte de culcare pentru că te vei trezi obosit și fără energie.

 

Nu este bine să avem nici prea mult…

Ți se va părea extrem de ciudat însă, dintr-un anumit punct de vedere, persoanele care au o stare financiară bună și foarte bună nu stau prea bine la capitolul stare de bine. În cadrul unei cercetări, mai mulți voluntari au fost rugați să testeze un simulator auto. Ceea ce nu au știut ei a fost faptul că unii au condus o mașină mare și puternică, iar alții una mică și dintr-o gamă inferioară. Cercetătorii au constatat faptul că cei care au condus mașina cu cei mai mulți cai putere au devenit mai agresivi la volan, față de cei care testau un autoturism de o clasă inferioară. Rezultatul? Persoanele care au condus o mașină foarte puternică au devenit, fără știrea lor, un potențial pericol pentru colegii din trafic. Au fost mult mai agitați, mult mai nervoși, mai îndrăzneți și chiar agresivi. Se pare că, totuși, ce este mult sau foarte frumos nu este mereu în regulă.

 

Postura corpului tău

Tot în urma unor studii s-a demonstrat faptul că atunci când poziția corpului tău este dreaptă, când mergi cu privirea înainte și capul sus, starea ta este una bună spre foarte bună. O astfel de poziție în timpul mersului îți dă încredere în tine, în forțele proprii dar și în cei din jurul tău. Obișnuiește-te să adopți o astfel de postură a corpului și vei simți și schimbarea stării tale în bine.

COMENTARII

Lasă un răspuns