7 lucruri inedite despre creionul dermatograf

7 lucruri inedite despre creionul dermatograf

0 2818

Creionul dermatograf sau tuşul pentru ochi, produs esenţial care nu lipseşte din nici o trusă de machiaj, are o istorie foarte bogată. A fost folosit încă din timpuri străvechi şi nu era un produs de înfrumuseţare, ci unul extrem de util, folosit atât de bărbaţi cât şi de femei pentru protejarea ochilor împotriva reflexiei razelor de soare. Iată şi alte lucruri inedite pe care nu le ştiai despre banalul creion de ochi.

Creionul dermatograf a apărut prima oară acum 10 mii de ani, înainte de Cristos, în Egiptul Antic şi Mesopotamia.

A fost folosit foarte multă vreme atât de către femei, cât şi de către bărbaţi.

tus ochi cefacemimi.ro

Creionul de ochi nu a fost mereu un produs pentru înfrumuseţare. Deşi îţi face ochii mai mari şi scoate orice privire în evidenţă, dermatograful era folosit pe vremuri în scopuri extrem de practice şi mai puţin estetice. Utilizat mai ales de popoarele care trăiau în deşert, tuşul proteja ochii de razele de soare care se reflectau în nisip.

Creionul contur nu a fost mereu atât de uşor de aplicat. Produsele de azi pot fi folosite de oricine, însă în anii `20 nu orice femeie reuşea un machiaj perfect.

Creionul de ochi lichid a apărut în anii 1950.

tus de ochi cefacemimi.ro

Conturul pe interior al pleoapelor inferioare poate declanşa afecţiuni oculare sau infecţii.

În prezent, bărbaţii au început folosească tuşul pentru ochi din nou. În urma unui studiu recent efectuat s-a constatat faptul că unul din 10 britanici foloseşte produse de machiaj: fond de ten, luciu de buze şi creion pentru conturarea pleoapelor.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns