7 moduri în care poți curăța baia folosind suc de lămâie

7 moduri în care poți curăța baia folosind suc de lămâie

Mulți dintre noi au impresia că, atunci când vine vorba despre curățarea și igienizarea obiectelor sanitare, trebuie să folosim produse din comerț, cu o putere cât mai mare. Însă, foarte multe dintre acestea sunt extrem de nocive pentru sănătate.  Te-ai gândit vreo clipă că același efect puternic de curățare îl au și produsele naturale? Mimi îți arată 7 moduri prin care poți face curățenie lună la tine în baie folosind lămâia. Ascult-o pe Mimi!

 

Lămâile sunt folosite cu succes atât în bucătărie, la prepararea anumitor mâncăruri sau dulciuri, cât și la curățenie. Pare incredibil, însă este adevărat! Lămâia este bogată în acid citric, conține un pH foarte scăzut, are proprietăți antibacteriene, fiind un dezinfectant natural și extrem de puternic. Efectul ei de curățare și dezinfectare este același cu cel al produselor chimice din comerț. Uite cum o poți folosi!

 

1. Amestecă suc de lămâie cu sare fină de bucătărie până când ajungi la consistența unei paste. Freacă cu aceasta suprafețele din crom. La sfârșit, vor străluci de curățenie. Lămâia și sarea vor îndepărta toate depunerile de calcar, pete de apă, săpun, rugină.

2. Stoarce o lămâie și folosește sucul acesteia pentru a curăța depunerile de pe plăcile de faianță și gresie. Folosește o periuță de dinți veche, căreia până acum nu i-ai găsit nici o utilizare.

3. Blaturile laminate se curăță folosind o soluție formată din apă și suc de lămâie. Toarnă această soluție într-un recipient cu pulverizator. Blaturile se șterg cu o cârpă curată și moale din bumbac sau cu șerevete din hârtie.

4. Amestecă sucul unei lămâi cu apă și toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator. Folosește produsul pentru curățarea oglinzilor și a geamurilor. Șterge apoi cu șervete din hârtie. Suprafețele vor rămâne curate lună!

5. Și vasul de toaletă poate fi curățat și igienizat folosind lămâia. Stoarce câteva lămâi și toarnă sucul acestora în toaletă. Așteptă 10 minute, iar apoi freacă cu o perie zonele în care s-a depus rugina sau calcarul. Toaleta va fi curățată, dezinfectată și va mirosi foarte plăcut.

6. Petele de rugină și de mucegai pot fi îndepărtate dacă sunt curățate folosind coaja unei lămâi. Taie o lămâie jumătate cu curăță cu partea sa abrazivă zonele din baie unde există depuneri.

7. Gurile de scurgere de la cadă, duș și chiuvetă pot fi curățate dacă torni apă fierbinte în care ai stors câteva lămâi. Vor fi îndepărtate toate depunerile și, mai ales, mirosurile neplăcute.

COMENTARII

Lasă un răspuns