7 motive pentru care ar trebui să mănânci vinete

7 motive pentru care ar trebui să mănânci vinete

0 2203

Vinetele sunt legume care nu pot lipsi din meniul tău, mai ales că acum este sezonul lor.  Şi asta nu doar pentru că sunt delicioase, ci şi pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii noastre. Sunt aur curat pentru organism furnizându-ne vitaminele şi mineralele în cantităţile de care avem nevoie zilnic. Iată 7 motive pentru care ar trebui să consumi vinete.

Conţin fier, claciu şi alte minerale – pe lângă faptul că sunt delicioase, vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale de care are nevoie organismul tău. Practic, aceste legume îţi furnizează cantitatea de nutrienţi necesară zilnic. Spuneam că sunt delicioase? Ei, da! Mai ales dacă ştii cum să le prepari! Vinetele se pot pune la grătar, la cuptor dar putem pregăti din ele şi salate.

Ajută activitatea cerebrală – vinetele conţin fitonutrienţi care îmbunătăţesc circulaţia sangvină dar şi activitatea cerebrală. Atenţie însă! Elementele nutritive de care avem nevoie se regăsesc, în proporţie foarte mare, în coaja legumelor, deci nu le curăţa! Vei arunca la gunoi exact ce este mai bun şi mai hrănitor!

Previn apariţia cancerului de colon – vinetele conţin fibre care ajută sistemul digestiv. Consumul frecvent, au descoperit specialiştii, preîntâmpină apariţia cancerului de colon.

Sunt foarte sărace în calorii – vinetele sunt extrem de sărace în calorii –în jur de 35 de calorii la 150 de grame. Pe de altă parte, consumând vinete te vei simţi sătul, căci aceste elegume îţi dau senzaţia de saţietate.

Vinetele sunt indicate persoanelor care suferă de diabet – vinetele îţi sunt de mare ajutor dacă suferi de diabet. Iar asta pentru că ele conţin un nivel ridicat de fibre şi unul scăzut de carbohidraţi solubili.

Luptă împotriva afecţiunilor cardiace – vinetele te ajută şi în problemele pe care poţi avea cu inima. Studiile au demonstrat că ele au capacitatea de a reduce colesterolul rău. Însă, pe de altă parte, trebuie să le şi găteşti corect! Dacă le prăjeşti în ulei, nu te vor ajuta cu nimic. Dimpotrivă! Vei avea parte de o mâncare grea şi periculoasă pentru sănătatea ta. În schimb, le poţi pune pe grătar – temperaturile foarte ridicate le conferă o aromă şi un gust delicios!

Reglează tensiunea arterială  – vinetele sunt bogate în bioflavonoide care reglează tensiunea arterială şi te eliberează de stres.

Sursa foto: Pixabay

COMENTARII

Lasă un răspuns