7 motive pentru care trebuie să mănânci cireşe în această vară

7 motive pentru care trebuie să mănânci cireşe în această vară

0 1532
cireșe
Cireșele ajută organismul să lupte împotriva bolilor stimulând sistemul imunitar

Este vremea cireşelor! Pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste fructe-vedetă ale sezonului cald sunt foarte recomandate pentru sănătate. Ar trebui să profităm cât mai mult de ele!

Beneficiile cireșelor

Cireşele previn afecţiunile cardiace, te ajuta să slăbeşti sănătos, luptă împotriva apariţiei cancerului şi au puternice efecte antiinflamatoare.

 Te ajută să dormi mai bine

Un lucru poate mai puţin ştiut despre aceste fructe este că cireşele sunt o sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglarea ciclului de odihnă. În timp ce suplimentele de melatonină din comerţ au de obicei efecte secundare (dureri de cap, greaţă, vise ciudate şi ameţeală), cireşele nu prezintă nici un efect advers. Sfatul specialiştilor este să mâncăm cireşe cu o oră înainte de culcare, potrivit The Epoch Times.

Sunt bune pentru inimă şi pentru sistemul circulator

Cercetătorii au descoperit că oamenii care au atacuri de cord tind să aibă un nivel scăzut de melatonină, ceea ce poate fi reparat prin consumul de cireşe. Un compus prezent în cireşe – polifenolul – s-a dovedit a fi benefic în procesul de prevenire a formării de cheaguri de sânge. În plus, antocianina, de asemenea prezentă în cireşe, protejează vasele de sânge de stresul oxidativ. Practic, aceste fructe previn fomarea plăcii arteriale.

Cireşele previn cancerul

Antocianinele din cireşe au un efect de diminuare a celulelor canceroase şi de stimulare a distrugerii acestora. Mai exact, rezultatele studiilor efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că cireşele reduc ritmul de creştere a celulelor cancerigene care afectează colonul.

Protejează celulele creierului

Aceiaşi compuşi menţionaţi mai sus – melatonina, polifenolii şi antocianinele – au dovedit efecte benefice asupra funcţiilor cerebrale. Toate trei protejează celulele creierului de stresul oxidativ şi pot juca un rol în prevenirea diferitelor forme de demenţă.

Sunt un antiinflamator natural

Potrivit specialiştilor, antocianinele reduc inflamarea aproximativ la fel de bine precum medicamentele prescrise de doctor, cu menţiunea că cele din cireşe nu prezintă şi efecte adverse.

Cresc performanţa fizică a organismului

Consumul de cireşe poate ajuta atleţii să scape de durerea post-antrenament care apare la muşchi. Efectul a fost demonstrat atât în ceea ce priveşte alergatul pe distanţă lungă, cât şi antrenamentul de forţă.

Previn atacurile de gută

Când cei bolnavi de gută – o formă complexă şi foarte dureroasă de artrită – au mâncat cireşe pentru numai două zile, riscul unui atac de gută a scăzut cu 35% comparativ cu situaţia celor care nu au mâncat aceste fructe.

COMENTARII

Lasă un răspuns