7 sfaturi pentru o dietă corectă de vară

7 sfaturi pentru o dietă corectă de vară

0 1501

Vara este anotimpul în care putem slăbi fără mari eforturi dacă ştim cum să mâncăm corect şi dacă alegem alimentele care ne şi ajută. Asta pentru că, în sezonul cald, avem la dispoziţie o grămadă de legume şi fructe proaspete care ne pot menţine silueta. Mimi îţi dă câteva idei pentru o dietă de vară sănătoasă. Ascult-o pe Mimi!

 

Fă o cură cu pepene

Medicii nutriţionişti sunt de părere că pepenele roşu poate fi gustarea ideală în perioada caniculară. El are un conţinut de apă de peste 90%, motiv pentru care poate fi folosit cu încredere în curele de slăbire. Specialiştii spun că este o sursă excelentă de vitamina C, A, de antioxidanţi, carotenoizi şi licopen. Persoanele care urmează o dietă cu pepene roşu pot pierde în jur de 4 kilograme în doar 10 zile. Marele avantaj al acestui fruct este că elimină toxinele din organism, accelerând procesul de ardere a grăsimilor.

Bea cât mai multă apă

Vara, din cauza temperaturilor foarte ridicate, organismul nostru se deshidratează foarte puternic. Nu aştepta să ţi se facă sete! Bea apă ori de câte ori ai ocazia. Apa are efect detoxifiant, ajută la buna funcţionare a rinichilor, hidratează pielea şi previne insolaţia. O dietă corectă trebuie “alimentată” din belşug cu apă. Consumă apă plată, nu acidulată în care poţi adăuga câteva picături de lămâie.

hamburger

 Renunţă la prăjeli, grăsimi şi junk-food

Optează pentru fructe şi legume şi renunţă la prăjeli, grăsimi şi carne. Ar fi bine ca în această perioadă să consumi cât mai puţine alimente pe bază de carne. Ca să înlocuieşti proteinele din carne alege ciuperci sau fasole. Asta nu înseamnă să renunţi la carne de tot. Consumă peşte slab la grătar sau piept de pui gătit la abur. Poţi opta şi pentru fructe de mare sau carne slabă de curcan.

coca cola in pahar cu gheata

Fără alcool, cafea şi băuturi carbogazoase

Renunţă la prostul obicei de a consuma băuturi alcoolice atunci când ieşi la terasă cu prietenii. Organismul este şi aşa deshidratat şi epuizat de căldură, iar alcoolul nu face decât să-l agreseze şi mai tare. La fel şi cafeaua, ar trebui consumată cu moderaţie în perioadele caniculare şi, mai ales, în timpul dietei. Bea, în schimb, ceai negru sau verde!

Consumă fructe şi legume proaspete

Vara este sezonul legumelor şi al fructelor deci consumă-le ori de câte ori ai ocazia. acestea nu îngraşă, ajută la digetie, îţi detoxifică organismul şi conţin o mulţime de vitamine, minerale – într-un cuvânt toţi nutrienţii de care are nevoie organismul tău pe perioada dietei.

 Adio dulciuri!

Îngheţată, ciocolată…îţi cam fac cu ochiul dulciurile, dar ar trebui consumate cu moderaţie şi, dacă poţi, ar trebui să renunţi la ele definitiv. Zaharurile de care nevoie organismul tău pot fi asmilate din fructe. Deci, dacă ţi-e poftă de ceva dulce consumă un fruct (o banană, mere, pepene, căpşune, pere, piersici) sau morcovi.

Fă mişcare!

Ca să slăbeşti eficient, trebuie să faci cât mai multă mişcare. Asta nu înseamnă să te epuizezi fizic. Fă câteva execrciţii uşoare acasă, mergi la sală, ieşi în parc la o plimbare sau aleargă jumătate de oră. Exerciţiile fizice se fac fie dimineaţa, devreme, fie seara. În restul zilei este recomandat să nu stai în soare şi mai ales să nu depui efort.

COMENTARII

Lasă un răspuns