7 situatii cand nu e recomandat sa faci cumparaturile cu cardul de...

7 situatii cand nu e recomandat sa faci cumparaturile cu cardul de credit

0 1125

Există situaţii în care este bine să te gândeşti de două ori înainte de a folosi cardul de credit. S-ar putea să te încarci cu o dobândă care va atârna greu mai ales dacă produsele cumpărate nu-ţi vor fi pe viitor de mare folos sau se vor ieftini foarte mult. Mimi s-a interesat pentru tine iar acum iti spune cand ar fi bine sa lasi cardul de credit acasa. Ascult-o pe Mimi!

 

Când ai foarte puţini bani pe card – înainte de a pleca la cumpărături, verifică suma de bani pe care o ai pe card. Dacă observi că ai bani puţini, nu folosi cardul. Astfel, eviţi situaţiile penibile care pot apărea la casa de marcat. Pe de altă parte, în cazul în care te decizi să cumperi un anumit produs care se încadrează în suma de bani existentă pe card, s-ar putea ca la magazin să constaţi că acel produs costă mai mult.

Când estimezi că produsul pe care vrei să-l cumperi  va costa mai puţin decât în prezent – în timp, produsele electronice şi electrocasnice se devalorizează şi ajung să se vândă la preţuri mai mici decât în prezent. De exemplu, nu are rost să cumperi folosind cardul de credit un frigider de 10 milioane când peste trei luni el va costa poate 7 milioane. Căci, cu cât suma de bani folosită este mai mare, cu atât şi dobânda va fi mai mare. Vei plăti mai mult decât face!

Când faci tranzactii on line –  dacă te decizi să cumperi de pe internet şi nu ai încredere în site-ul de unde vrei să achiziţionezi produsul dorit, este recomandat să nu rişti. Nu folosi cardul de credit, pentru că nu ştii cu cine ai de-a face şi s-ar putea să cazi victima unei fraude.

Când vrei sa cumperi din impuls –  Nu o dată ni s-a întâmplat să ne aflăm într-un magazin şi să punem ochii pe un articol de îmbrăcăminte pe care l-am şi cumpărat imediat. Fără să ne gândim prea mult înainte dacă avem nevoie de acel produs sau dacă îşi merită banii. În aceste situaţii, este bine să nu foloseşti cardul de credit pentru că te vei îndatora băncii pentru un obiect vestimentar pe care poate nu-l vei purta decât o singură dată.

Când eşti tentat sa cumperi un produs scump pentru că este la ofertă –dacă observi un produs scump de care nu ai neapărată nevoie, dar care se vinde acum la ofertă, nu-l cumpăra folosind cardul! De exemplu, un televizor produs de o firmă consacrată costă 7 milioane, cu trei mai ieftin decât în mod normal. Înainte de a cumpăra, întreabă-te dacă ăntr-adevăr ai nevoie de încă un televizor. Dacă nu, renunţă cel puţin la ideea de a-l cumpăra cu cardul.

Când vrei să cumperi un produs care de obicei se cumpara cu banii jos – este vorba despre produse ieftine, care pot fi cumpărate cu banii pe care îi ai deja în portofel. Nu folosi cardul de credit penru fiecare nimic pe care ţi-l doreşti. Dobânzile se vor aduna şi vei plăti mai mult decât fac toate produsele achiziţionate astfel la un loc.

Când te gândeşti că preţurile ar putea creşte – estimezi că preţurile ar putea creşte în viitorul apropiat? Ar fi bine să te gândeşti de două ori înainte de a face cumpărături cu cardul de credit. De exemplu, vrei să cumperi mobilă şi ai aflat că peste o lună preţul acesteia ar putea creşte? Dacă achiziţionezi ca cardul s-ar putea ca în viitor să-ţi dai seama că preţul produselor cumpărate nu numai că nu a crscut, dar s-a ieftinit.

COMENTARII

Lasă un răspuns