7 trucuri pentru o curăţenie de durată

7 trucuri pentru o curăţenie de durată

Curăţenia poate fi o activitate extrem de obositoare şi de neplăcută dacă nu ştii cum să te organizezi şi dacă nu cunoşti câteva trucuri care să te ajute să câştigi timp. Mimi îţi dă mai multe soluţii ce te vor ajuta să faci curat în casă rapid şi eficient. Ascult-o pe Mimi!

 

oglinda cu rama sculptata in lemn

Oglinzile

– Oglizile devin strălucitoare dacă le vei curăţa cu un amestec format din apă, alcool şi amoniac. Dizolvă trei plicuri de amoniac pentru prăjituri  în jumătate de cană cu apă. Adaugă o cantitate identică de alcool medicinal. Stropeşte oglinzile cu un pulverizator şi şterge cu o cârpă moale.
– O soluţie de polish din cea folosită pentru caroseria maşinilor face minuni şi previne extrem de eficient aburirea oglinzilor. Aplică puţină soluţie pe o cârpă şi lustruieşte oglinzile, mai ales pe cele din baie. Se intinde uşor şi protejează perfect, timp îndelungat.

 

femeie acre curata geamurile de la bucatarie

Geamurile

– Urmele de ploaie de pe geamul exterior nu vor mai fi vizibile dacă, după ce ai spălat geamurile, vei şterge suprafaţa exterioară cu un amestec format din alcool şi o soluţie anticalcar (o lingură dintr-un anticalcar obişnuit, pe care îl foloseşti la maşina de spălat, dizolvat într-un pahar de apă). Amestecă în părţi egale alcool şi soluţie anticalcar, pune-le într-un pulverizator, stropeşte gramurile exterioare şi şterge apoi cu o cârpă moale.

– Geamurile nu se vor aburi dacă vor fi curăţate cu un amestec în proporţie egale de alcool şi glicerină. Aplică soluţia pe geamuri, cu un pulverizator şi şterge cu o cârpă moale. Soluţia rămasă poate fi păstrată. Efectul „anti-abur” durează două săptămâni.

Obiectele din inox

Prepară o soluţie formată din sucul unei lămâi şi apă, în proporţie de 1: 5. Foloseşte soluţia pentru a clăti obiectele de inox. Şterge-le apoi cu un şervet de hârtie.

 

 

farfurii si pahare pe fundal rosu

 Paharele şi farfuriile

Trece veseala şi paharele spălate printr-o soluţie de apă fierbinte şi oţet alb, în proporţie de 5:1. Poţi prepara această „baie” chiar în chiuveta de la bucătărie, după ce acoperi scurgerea. Limpezeşte vesela prin acest amestec şi las-o să se usuce pe un prosop.

 

 

covor curatat

Covoarele

Amestecă o parte oţet, două părţi apă, câteva picături de ulei esenţial şi două linguriţe de soluţie pentru spălat vasele. Pune totul într-un pulverizator şi stropeşte covoarele înainte să le aspiri. Se vor curăţa foarte bine, iar aerul va mirosi a curat şi proaspăt. Dacă vrei o soluţie care să şi dezinfecteze, adaugă şi o parte de alcool medicinal.

COMENTARII

Lasă un răspuns