8 beneficii ale orgasmului. Uite de ce trebuie să faci cât mai...

8 beneficii ale orgasmului. Uite de ce trebuie să faci cât mai mult sex!

0 2411

Orgasmul, nu numai că presupune o plăcere intensă, pe care o resimţi când faci sex, dar aduce şi o mulţime de beneficii sănătăţii. Te ajută atât fizic, calmând durerile, cât şi psihic, luptând împotriva depresiei. Iată mai jos 8 beneficii ale orgasmului.

8 beneficii ale orgasmului: te ajută să dormi bine

Un studiu la care au participat 1800 de femei a demonstrat faptul că orgasmul tratează insomniile şi somnul agitat, iar tu vei putea dormi neîntoarsă toată noaptea. 30% dintre femeile care au participat la studiu au declarat că fac sex înainte de culcare pentru că orgasmul acţionează ca un sedativ natural.

8 beneficii ale orgasmului: ajută circulaţia sângelui

Potrivit specialiştilor, orgasmul stimulează circulaţia sângelui în zona organelor genitale.

8 beneficii ale orgasmului: luptă împotriva depresiei

Ai stări de anxietate sau chiar depresie? Fă sex! În timpul orgasmului, în corp se eliberează endorfine, ocitocine şi dopamine. Aceşti hormoni ai fericirii şi plăcerii vor alunga orice urmă de tristeţe.

cuplu sex 18 beneficii ale orgasmului: menţine sănătatea inimii

Sexul de bună calitate şi orgasmul menţine sănătatea cardiovasculară. Activitatea fizică intensă pe care o depui în timpul unei partide de amor este benefică pentru tensiunea arterială, viteza cardiacă şi respiratorie.

8 beneficii ale orgasmului: menţine sănătatea creierului

Orgasmul nu este benefic doar pentru sănătatea inimii, ci şi a creierului. În timpul unei partide de sex, creierul ajunge să fie foarte bine oxigenat. Acest lucru împiedică declanşarea, în timp, a anumitor afecţiuni grave.

8 beneficii ale orgasmului: este un analgezic natural

Orgasmul calmează anumite dureri precum migrenele sau durerile menstruale. Deşi în timpul menstruaţiei nu ai nici un chef să faci sex, specialiştii îţi recomandă să te mai gândeşti. Asta, mai ales dacă ai dureri în zona abdominală.

cuplu sex 28 beneficii ale orgasmului: luptă împotriva stresului

Ducem, cei mai mulţi dintre noi, o viaţă extrem de agitată, iar momentele de relaxare sunt din ce în ce mai puţine. În schimb, suntem, zi de zi, supuşi stresului. Orgasmul elimină stresul din viaţa ta, te face să vezi lucrurile într-un mod pozitiv şi să-ţi regăseşti optimismul.

8 beneficii ale orgasmului: ne dă încredere în noi

Sexul de bună calitate şi orgasmul te vor face mai încrezătoare în forţele proprii, te vei simţi sexy, frumoasă, puternică, în stare să îţi atingi toate visele şi idealurile. Vei fi o femeie stăpână pe tine, care ştie ce vrea de la viaţă.

 

COMENTARII

Lasă un răspuns